Artikkel

  Pärnu Juhtimiskonverents „Tule teadus appi!“ lükkub augustisse

  Foto 2020. aastal toimunud Pärnu Juhtimiskonverentsilt.Foto: Raul Mee

  Teaduse rahaks tegemisele keskenduv 26. Pärnu Juhtimiskonverents „Tule teadus appi!“ lükkub edasi augustisse. Seoses koroonaviirusest tingitud terviseriskidega on valitsus otsustanud pikendada siseruumides ürituste korraldamise piirangut esialgu teadmata ajaks.

  24.–25. augustil kogunevad edukad Eesti avaliku ja erasektori juhid, et keskenduda teaduse rollile ettevõtete konkurentsivõime tõstmises. Konverents annab vastused küsimustele, kust alustada ja kuidas kasutada teadlaste oskusteavet Eesti elu edendamiseks, kuidas ehitada läbimurdelisel innovatsioonil ja teadustööl põhinevaid ettevõtmisi, nagu näiteks Synlab, Skeleton või Geenivaramu, ja milline on teadustegevuse käegakatsutav ühiskondlik kasu inimese jaoks.
  Kahe päeva jooksul astub lavale pea 50 juhti ja teadlast. Meil on au võõrustada kahte tipptasemel välismaist esinejat. Nadya Zhexembajeva on ettevõtete taasloomise guru ja praktikust teadlane, kes aidanud sellistel ettevõtetel nagu Coca-Cola, IBM, CISCO, L'Oreal Group, Henkel ja Vienna Insurance Group oma tooteid, juhtimistavasid ja ärimudeleid uuesti välja mõelda. Ja see on ju täpselt see, millega iga juht on koroonaajastul tegelema pidanud.
  Kohale tuleb ka Euroopa tippkompetentsikeskuse, Soome Rakendusuuringute Keskuse VTT juht ja tehnikateaduse doktor Antti Vasara, kes on ka Euroopa Teadus- ja Tehnoloogiaorganisatsioonide Assotsiatsiooni president ja Soome teenindussektori tööandjate juhatuse esimees. Eelnevalt on ta peaaegu 25 aastat töötanud erasektoris: Nokias, Tietos, SmartTrustis ja McKinsey & Companys. Soome on väga hea näide, kuidas ühendada ühiskonna, ettevõtluse ja teaduse vajadused. Aga latt peab olema seatud kõrgele. Et olla innovatsiooniliider, ei piisa sellest, et oled parim kodus – teadus- ja rakendusuuringud peavad olema maailmatasemel, siis leiavad meid üles innovaatilised ettevõtjad üle maailma. Nii nagu on olnud Soomes. Sellest Vasara konverentsil räägibki.

  26. Pärnu Juhtimiskonverents „Tule teadus appi!“

  • 24.–25. august Pärnu teatris Endla

  • laval pea 50 juhti ja teadlast, teiste seas:

  kirglik tehnoloogiaettevõtja Kristjan Maruste, Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, Eesti parim juht 2020 ja Soome börsil noteeritud elektroonikatööstuse Incap president Otto Richard Pukk, helilooja Erkki-Sven Tüür, presidendi noore teadlase preemia pälvinud loomaökoloog Tuul Sepp, psühholoog ja muutuste nõustaja Eva-Maria Kangro, Tööandjate Keskliidu Innovatsiooni Käivituskoja juht, Columbus Balti regiooni juht Ivo Suursoo, Tartu Erakooli ProTERA direktor Marjeta Venno ja palju teisi häid juhte

  • kuulutatakse välja konkursi Eesti parim juht võitja

  • koostööpartner on Eesti ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik Adapter

  • Vaata kõiki esinejaid, osalejaid ja programmi www.juhtimiskonverents.ee

 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Troopikasaarel tõusis sibula hind röögatult kõrgele
Filipiinidel on sibula kilo hind tõusnud 700 peesoni (ligi 12 eurot), mis on rohkem kui sealne päevane miinimumtöötasu.
Filipiinidel on sibula kilo hind tõusnud 700 peesoni (ligi 12 eurot), mis on rohkem kui sealne päevane miinimumtöötasu.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.