Artikkel

  Nädala lood: uksi sulgev leivaäri ja jõukad kaaskodanikud

  Energiahindade kallinemine pani ettevõttele viimase põntsu.Foto: Margus Muld/ERR/Scanpix

  Äripäeva lugejaid kõnetas sel nädalal lugu leivatööstusest, mis saabuvate energiaarvete hirmus pani äri kinni. Aga raskustes ettevõtte kogemusloo kõrval kerkisid huviorbiiti ka tippude tipud – meie kõige varakamad tegijad.

  Leibu ja küpsetisi valmistanud Saare Leib paneb aasta lõpus uksed kinni. Leivaäri töötajad said sel nädalal koondamisteate.
  Kuidas nii läks? Kulusid küll tõmmati kokku juba möödunud aasta detsembris, kui lõpetati leiva küpsetamine, aga sellest jäi väheks. Energia- ja toorainehinnad ei halastanud.
  "Tuleb õigel ajal ära lõpetada, enne kui asi täitsa käest ära läheb," tõdes Saare Leiva juht Janar Vaima. Loe lugu edasi siit.
  Selgusid kõige rikkamad
  Kui muidu on eestlaste seas tuntud väljend, et ei ole viisakas teiste rahakotis sorida, siis Äripäeva rikaste TOP on erand. Äripäev reastas 500 kõige varakamat ettevõtjat, kellest esikolm on lausa miljardärid.
  Tänavuses TOPis on kokku 71 uut tulijat, kelle seast leiab nii sportlase Ott Tänaku, teadlase Mart Ustavi kui ka Tavidi juhi Kuno Räägu.
  Lisaks sellele avasid ajakirjanikud rikaste tausta teisiti kui seni – sõna said kolleegid ja teised sama valdkonna tegijad. Loe, kuidas kasvas Bolt esirikka Markus Villigu juhtimisel ja kuidas majandab tehnoloogiafirmat Wise Kristo Käärmann.
  Äripäeva rikaste TOPi kõrval ilmus ülevaade ka maailma rikaste koorekihist ja seda saab lugeda siit.
  Auvere jälle remondis, hinnad tõusevad
  Eesti Energiale kuuluv Auvere elektrijaam, millega oleks võimalik toota veerand kogu Eesti elektritarbimisest, läheb 45 päevaks remonti.
  Murekoht aga seisneb selles, et jaam ainult remondis ongi – nii vähemalt tundub. Auvere elektrijaam on oma seitsme eluaasta jooksul rikete ja hoolduste tõttu seisnud kokku pea neli aastat.
  Energiaekspert Urmas Voit rääkis, et Auvere järjekordne remont tõstab ka elektrihindu. Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola süüdistab tekkinud olukorras aga prantslasi, kes jaama püsti panid.
  Täispikk lugu Auvere needusest on loetav siit.
  Putin on maha surutud
  Mobilisatsiooni väljakuulutamisega Venemaal, pseudoreferendumite läbiviimisega ja tuumalöögi ähvardusega asetas Vladimir Putin Venemaa sõja Ukrainas uue narratiivi, rääkis Äripäeva peadirektor Igor Rõtov saates “Kuum tool”.
  “See, mis varem oli sõjaline erioperatsioon Donbassi vabastamiseks, on nüüd Venemaa püha võitlus kollektiivse Lääne vastu,” märkis Rõtov, kelle sõnul pole Vene ühiskonna reaktsioon olnud kaugeltki nii tõrjuv, nagu meile Lääne meediapildi järgi vahest tundub.
  Saates tuli juttu pseudoreferendumitest Ukraina oblastites, mis isegi ei taotle legitiimsust, ja psühholoogilisest sõjast seoses Putini ähvardusega kasutada tuumarelva. Rõtov, kes vene- ja ka ukrainakeelseid allikaid süsteemselt jälgib, andis ülevaate, millistest kanalitest Venemaal ja Ukrainas toimuva kohta infot otsida tasub.
  Portaalides käib kinnisvara soodusmüük
  Olukord kinnisvaraturul oli samuti lugejate meelisteema. Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kinnitavad eksperdid.
  Kinnisvaraspetsialistide sõnul lastakse turult vaid natuke õhku välja. See aga ei tähenda veel, et hinnad kolinal alla kukuksid.
  "Kui võtad õhupalli ja puhud ta hullu peaga liiga täis, siis sul on kaks varianti: ootad, kuni toas läheb soojemaks ja õhupall läheb katki või oled nutikas ja sõlmid õhupalli lahti ja lased natuke õhku välja. Aga see ei tähenda, et õhupall kohe tühjaks peaks minema,“ vastas Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman. Loe edasi siit.
  Nädal võeti kokku ka saates "Äripäev eetris", kus kerkis esile mure gaasi pärast. Terminal peaks käivituma paari kuu pärast, kuid haalamiskai ehitust ja gaasitoru põhivõrku ühendamist saadab osapoolte sõnasõda ja näpuga näitamine.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Portfellihaldus 20 aastat investeerimiskogemust

Olulisemad lood

Äriinglite juht: viis nõuannet algajale iduinvestorile
Üle kümne aasta ingelinvestorina enam kui 60 iduettevõttesse panustanud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN president Lauri Antalainen annab isiklikult kogetud vigade põhjal nõu algajale äriinglile, et kuluka lõbu asemel õnnestuks tõesti head tulu teenida.
Üle kümne aasta ingelinvestorina enam kui 60 iduettevõttesse panustanud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN president Lauri Antalainen annab isiklikult kogetud vigade põhjal nõu algajale äriinglile, et kuluka lõbu asemel õnnestuks tõesti head tulu teenida.
Taavi Ilves Infortari prospektist: tundub ohtlik
Investor Taavi Ilvese hinnangul on Infortar küll huvitav investeerimisidee, kuid ta kardab, et raha püütakse kaasata liiga kallilt.
Investor Taavi Ilvese hinnangul on Infortar küll huvitav investeerimisidee, kuid ta kardab, et raha püütakse kaasata liiga kallilt.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Juustukuningate lugu: äri võimalikkusest naise ja emaga
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kinnisvaragasell kasvab "sõbralikult": taunime kahanemist
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Neli parimat praktikat oma ettevõtte kasvatamiseks
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Kõige rohelisem ettevõte: „Viis aastat kestnud pingutused olid väärt seda“
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Autode järelturu ekspert: ärikaid on masendavalt palju
Kui kasutatud autot ostes taustakontrolli puudulikult teha, võib lihtsasti juhtuda, et soetate sõiduki hangeldajalt ja maksate talle rasvase hõlptulu.
Kui kasutatud autot ostes taustakontrolli puudulikult teha, võib lihtsasti juhtuda, et soetate sõiduki hangeldajalt ja maksate talle rasvase hõlptulu.
KANDIDEERI | Aasta tehas 2024 konkurss ootab kandidaate
Äripäeva teemaveeb Tööstusuudised.ee hakkab taas otsima tehast, mis liigub aina enam targa tootmise poole ning hoiab fookuses efektiivsust ja tehnoloogilist arengut. Kandidaate saab esitada kuni 31. jaanuarini 2024.
Äripäeva teemaveeb Tööstusuudised.ee hakkab taas otsima tehast, mis liigub aina enam targa tootmise poole ning hoiab fookuses efektiivsust ja tehnoloogilist arengut. Kandidaate saab esitada kuni 31. jaanuarini 2024.
Neli parimat praktikat oma ettevõtte kasvatamiseks
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.