Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: krüpto, palgasurve ja superteisipäev

  Foto: Hannes P Albert/dpa/Scanpix

  Nädala selgroogu murrame Äripäeva raadio hommikuprogrammis värskete andmetega keskmise palga kohta, juttu tuleb bitcoini pooldumisest ja vabariiklaste presidendikandidaadist.

  Veebruaris on krüptoturg valdavalt tõusnud. On tõdetud, et see on bitcoini pooldumise ootusest. Seda on toetanud ka USA börsidel värskelt kaubeldavad ETFid.
  Hommikuprogrammis räägime Binance Eesti esindaja Polina Brottieriga podisevast krüptoilmast.
  Kolmapäeva hommikuks on selgunud, kas Donald Trumpist saab vabariiklaste presidendikandidaat ehk hommikuprogrammis räägime superteisipäevast. Teemat avab Delovõje Vedomosti ajakirjanik Jaroslav Tavgen.
  Värskete andmetega kostitab statistikaamet, mis avaldavad möödunud aasta keskmise palga andmed. Numbritest, palgasurvest ja prognoosist kuuleme lähemalt LHV makroanalüütiku Triinu Tapveri suust.
  Teisipäeval toimus ettevõtluskonverents SÜDI, kus autasustati ka väikeettevõtteid. “Põlvkondade ühisjõu“ kategoorias võidu pälvinud kivitootja OÜ Edelsteini muljeid konverentsilt vahendab Lauri Leet. Muu hulgas rääkis Leet koostöö kategoorias pärjatud Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooniga palga- ja ettevõtluse erinevustest meeste ja naiste vahel.
  Hommikuprogrammi veab Eget Velleste, uudistega on eetris Ken Rohelaan.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 “Sisuturundussaade”. Saates anname viis nõuannet, mida digitaliseerimisel silmas pidada. Oma mõtteid ja kogemusi jagavad SEB Baltikumi digitaalse panganduse juht Edward Rebane ning SEB Baltikumi digitaalse müügi ja müügiautomaatika juht Märten Liinat.
  Samuti räägime, kuidas mõõta kliendikogemust, mis on personaalne pangandus ja kuidas klienditeekonda automatiseerida. Saadet juhib Tõnu Einasto.
  11.00–12.00 “Finantsuudised fookuses”. Saade toob kuulajateni põhjaliku ülevaate Eesti ja globaalse majanduse praegusest seisust ja tulevikuperspektiividest. Võtame fookusesse küsimuse, kui sügavale languse mülkasse on Eesti majandus läinud, ja uurime selle peamisi põhjuseid.
  Saatekülalised on Eesti Panga ökonomist ja prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai ning Luminori panga peaökonomist Lenno Uusküla, kes jagavad oma ekspertarvamusi nii kohalike kui ka rahvusvaheliste tegurite mõjust meie majandusele. Saadet juhib Paavo Siimann.
  13.00–14.00 “Ükssarvikute kasvulava”. Räägime, kuidas investeeritakse Eestis varajase faasi idufirmadesse, kuidas see sektor on muutunud 12 aasta jooksul, mis on kulunud Eesti äriinglite assotsiatsiooni asutamisest.
  Külas on assotsiatsiooni omaaegne esimene president Ivar Siimar ja Liis Hiie, kes töötavad riskikapitalifirmas Trind. Saatejuht on FoundME toimetaja Tarmo Virki.
  15.0016.00 “Äripäeva juhtimiskool”. Saates keskendume täielikult käibemaksule. Toome välja käibemaksuga seonduvaid praktikaid ja näiteid, mis aitavad mõista, kuidas seadusemuudatused ettevõtetele mõju avaldavad. Räägime käibemaksukohustusest, rahvusvahelistest kaubandustehingutest ja käibemaksu pidevate muutustega kursis püsimisest.
  Külas on pikaaegse kogemusega käibemaksuekspert ja lektor Tõnis Elling. Saadet juhib raamatupidaja.ee ja palgauudised.ee teemaveebide juht Mare Timian.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz, Ida-Virumaal 94,6 MHz, Raplamaal 101,8 MHz ja Järvamaal 104,3 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Facebooki emafirma ületas ootusi ja valmistas pettumust üheaegselt
Facebooki emafirma Meta teatas kolmapäeval oma esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Samas avalikustas ettevõte teise kvartali prognoosi, mis valmistas investoritele pettumust ning viis aktsia pärast börsi sulgemist üle 10% langema, vahendas Yahoo Finance.
Facebooki emafirma Meta teatas kolmapäeval oma esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Samas avalikustas ettevõte teise kvartali prognoosi, mis valmistas investoritele pettumust ning viis aktsia pärast börsi sulgemist üle 10% langema, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Savisaare sõnul oli tema Tallinna tööots rohkem hobi
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.