Pille Ivask • 26. detsember 2015 kell 6:00

Putinist sai parfüüm

Vladimir Putin  Foto: epa

Venemaa president Vladimir Putin võib end nüüd lugeda vähemalt ühes mõttes Hollywoodi kuulsuste ning popstaaride seltskonda kuuluvaks – ta sai omanimelise parfüümi.

Tegu on meestele mõeldud parfüümiga, mis maksab Moskva poodides 6000 rubla ehk umbes 77 eurot, vahendab The Telegraph.

Parfüüm on musta värvi pudelis, millel on Putini profiil ning kiri „Inspired by Putin“. Huvitaval kombel on kiri parfüümipudelil just inglise keeles, kuigi on teada, et Putin ise ei poolda inglise keele kasutamist toodete turundamisel.

Lõhnalooja valgevenelane Vladislav Rekunov ütles Vene meediale, et parfüüm on üheaegselt nii pehme kui tugev. See meenutab enim metsa: tunda olevat nii männilõhna kui ka kuusekäbi aroomi. Mõned irhvambad on aga märkinud, et pigem lõhnab parfüüm sanktsioonide järele. Keegi märkis, et parfüüm lõhnab nagu „püssirohi, veri ja nafta“.

Praegustel andmetel on lõhna toodetud üksnes 2000 pudelit. Järgmisel aastal plaanitakse välja tulla ka naistele mõeldud parfüümiga. Vene meedia kirjutas, et Putini parfüüm on saanud juba hulga tellimusi nii Hiinast kui Saksamaalt.

Putini juhikultus kogub viimastel aastatel üha enam tuure. Putinit kujutatakse nii T-särkidel, kruusidel kui paljudel teistel suveniiridel, samuti on teda pandud räpilugudesse.

Koos Putini isikukultusega on kasvanud ka Jossif Stalini populaarsus. Näiteks võib iga soovija soetada 2016. aasta kalendri, mis on pühendatud Stalinile.

Putinist inspireeritud parfüüm  Foto: Twitter
Hetkel kuum