Birjo Must • 21. august 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Swed kärpis tugevalt Tallinki hinnasihti

Swedbank langetas Tallinki aktsia hinnasihi 0,95 eurolt 0,75 eurole ja andis aktsiale hoia-soovituse.

„Augusti alguses avaldas Tallink pettumust valmistavad teise kvartali tulemused, mis näitavad selgelt konkurentsi kasvu Läänemerel. EBITDA kukkus aastaga 12% ja oli 10% väiksem kui ootasime. Hoolimata reisijate arvu kasvust käive langes,“  põhjendas Swedbank ülevaates. 

Swedbanki analüütikute kalkulatsioonide kohaselt teenis laevafirma teises kvartalis 6% vähem piletitulu reisija kohta ning 5% vähem kaubatulu ühe kaubaühiku kohta. Panga analüütikute hinnangul on see põhjustatud konkurentide Viking Line’i ja Finnlinesi tegevusest Rootsi-Soome liinidel.

Swedbanki teatel vähenesid Tallinki Eesti-Soome liinide äritulud 5%, kuna Viking Line’i ja Ekerö hinnad olid madalamad ning üks Tallinki laevadest oli remondis.

„Meie prognooside kohaselt hinnasurve lähiajal püsib, kuna turuosalised võistlevad oma osa kasvatamise pärast. Lisaks leiab tuleval aastal tõenäoliselt aset hinnatõus ja kulude kasv tulenevalt uuest kütuseregulatsioonist. Sellepärast langetame tänavu aastast käibeprognoosi varasemalt 947 miljonilt eirolt 922 miljonile,“ teatas Swedbank. 

Lisaks prognoosib pank, et tänavu kukub nii tulu reisija kohta kui ka kaubaühiku kohta ning sellepärast vähendatakse puhaskasumi prognoosi 35 miljonilt eurolt 28 miljonile. Samuti langetatakse prognoose tulevaks aastaks, kuna hinnasõda konkurentide vahel tõenäoliselt püsib.

Swedbank vähendas Tallinki aktsia hinnasihti 0,95 eurolt 0,75 eurole. Samuti muutis pank laevafirma aktsia ostusoovituse hoia-soovituseks.

Tallink Grupi aktsia on täna Tallinna börsil tõusnud 2,43%, 0,674 eurole. 

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt