• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swed kärpis tugevalt Tallinki hinnasihti

  Swedbank langetas Tallinki aktsia hinnasihi 0,95 eurolt 0,75 eurole ja andis aktsiale hoia-soovituse.

  „Augusti alguses avaldas Tallink pettumust valmistavad teise kvartali tulemused, mis näitavad selgelt konkurentsi kasvu Läänemerel. EBITDA kukkus aastaga 12% ja oli 10% väiksem kui ootasime. Hoolimata reisijate arvu kasvust käive langes,“  põhjendas Swedbank ülevaates. 
  Swedbanki analüütikute kalkulatsioonide kohaselt teenis laevafirma teises kvartalis 6% vähem piletitulu reisija kohta ning 5% vähem kaubatulu ühe kaubaühiku kohta. Panga analüütikute hinnangul on see põhjustatud konkurentide Viking Line’i ja Finnlinesi tegevusest Rootsi-Soome liinidel.
  Swedbanki teatel vähenesid Tallinki Eesti-Soome liinide äritulud 5%, kuna Viking Line’i ja Ekerö hinnad olid madalamad ning üks Tallinki laevadest oli remondis.
  „Meie prognooside kohaselt hinnasurve lähiajal püsib, kuna turuosalised võistlevad oma osa kasvatamise pärast. Lisaks leiab tuleval aastal tõenäoliselt aset hinnatõus ja kulude kasv tulenevalt uuest kütuseregulatsioonist. Sellepärast langetame tänavu aastast käibeprognoosi varasemalt 947 miljonilt eirolt 922 miljonile,“ teatas Swedbank. 
  Lisaks prognoosib pank, et tänavu kukub nii tulu reisija kohta kui ka kaubaühiku kohta ning sellepärast vähendatakse puhaskasumi prognoosi 35 miljonilt eurolt 28 miljonile. Samuti langetatakse prognoose tulevaks aastaks, kuna hinnasõda konkurentide vahel tõenäoliselt püsib.
  Swedbank vähendas Tallinki aktsia hinnasihti 0,95 eurolt 0,75 eurole. Samuti muutis pank laevafirma aktsia ostusoovituse hoia-soovituseks.
  Tallink Grupi aktsia on täna Tallinna börsil tõusnud 2,43%, 0,674 eurole. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.