Meelis Mandel • 3. november 2015 kell 9:59

Äripäev OÜtab ja skeemitab kasumiga

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.  Foto: Eiko Kink

Mõni nädal tagasi levitati sotsiaalvõrgustikes jõuliselt infot, mille eesmärgiks näidata, et Äripäev OÜtab. See oli siis, kui kirjutasime kriitiliselt palgatöötajana käituvatest OÜ omanikest, kes sotsiaalmaksu ei tasu. Äripäev ei OÜta, selgitab Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

Täna viitab meie kaaneloo kangelane G4S, et Äripäev skeemitab kasumiga. Loo juures, kus kirjutasime, et siinne turvafirma on laenanud 86 miljonit eurot emafirmale ja pole ühe väikese erandita majandusbuumist saati dividende välja võtnud.

Teeme asja selgeks. Maksuameti andmetel tasus AS Äripäev selle aasta kolme esimese kvartaliga tööjõumakse 2 miljonit eurot. See on enam kui ükski teine meediafirma Eestis. Asume Eesti lõikes tööjõumaksude tasumisel 157. kohal, kohe LHV Panga ja TransferWise'i järel. Äripäev ei OÜta.

Äripäev on viimase 5 aastaga (2010–2014) teeninud maksude eelset kasumit 2,75 miljonit eurot, millest oleme maksnud omanikule dividende 2,24 miljonit eurot, mille pealt oleme tasunud riigikassasse dividendi tulumaksu 595 000 eurot. Äripäev ei skeemita kasumiga, ei kajasta nt raha kandmist omanikule omakapitalis aktsiakapitali vähendamisena.

Sain mõned aastad tagasi maksuametilt ordeni. Ajakirjanikuna ei ole ma seda eksponeerinud, sest toimetus on sõltumatu ja kui vaja, kritiseerime maksuametit mis tolmab. Me pole maksuameti hääletoru. Kuid toimetuse juhina, tööandja esindajana ütlen, et Äripäev pooldab kõigile ühtseid mängureegleid ja näitab maksude tasumisel eeskuju.

Hetkel kuum