IT ootab kaasavaraga ümberõppijaid

18. oktoober 2016, 07:00
Andrus Järg
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161018/OPINION/161019734/AR/0/Andrus-Järg.jpg

Ümberõppe käigus ITsse liikuvad inimesed toovad endaga kaasa eelnevates töövaldkondades omandatud teadmised ja oskused, kirjutab Skype Eesti juht Andrus Järg.

Mitmes traditsioonilises valdkonnas tööhõive väheneb, samas on kiirelt kasvaval IT-valdkonnal tööjõust pidevalt puudus. Edukamad on need riigid, kes suudavad sellesse valdkonda kiiresti kvaliteetset tööjõudu juurde tekitada.

Kui meie turul oleks rohkem IT-spetsialiste, siis leiaksid siit tööjõudu nii alustavad idufirmad kui ka laienevad IT-suurettevõtted. Kui IT-spetsialiste ei ole piisavalt, siis ei ole ettevõtjad motiveeritud Eestisse laienema.

Ümberõppe käigus ITsse liikuvad inimesed toovad endaga kaasa eelnevates töövaldkondades omandatud teadmised ja oskused. Valdkonnad, kust tulevad ümberõppijad, jäävad samuti ju endiselt alles.

Neil on, mida kaasa tuua

Suur osa IT-sektorist teenindab ja loob lisaväärtust mõnele teisele ärivaldkonnale. Asudes tööle IT-valdkonnas, saavad ümberõppinud jagada olulist teavet nende valdkondade kohta, kus nad varem töötasid, ning juhtida tähelepanu riskidele selle valdkonna automatiseerimisel. See muudaks Eesti IT-sektori atraktiivsemaks ja konkurentsivõimelisemaks globaalsel IT-turul.

Võib tekkida küsimus, miks ei piisa meie kutsekoolidest ja kõrgkoolidest, kes ju pidevalt suurendavad IT-valdkonna tudengite mahtu. Koolidel on kindlasti omad põhjused ning piirangud tudengite arvude asjus. Kuid ikkagi on oluline pakkuda tööhõivet ka nendele inimestele, kes vabanevad traditsioonilistest töövaldkondadest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. October 2016, 07:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing