Anu Jõgi • 9. juuli 2017 kell 6:45

Ema ja kaks tütart

Veel on ühtsus majas, pildil Olga ivanova, Oudekki Loone ja Yana Toom.  Foto: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

Keskerakonna kolmeks õeks nimetatud seltskonnast oli reedese pressikonverentsi ajaks saanud ema ja kaks teismelist tütart, kirjutab arvamustoimetaja Anu Jõgi.

Ema Yana Toomi kehastuses oli olukorda kainelt kaaludes ja lastest suuremat praktilist kogemust omades valinud tee, mis Olga Ivanova ja Oudekki Loone segaduses teineteisele otsa vaatama jättis. Kas minna vanema ja targema järel või ikkagi mässata, otsida oma teed ja tõde, tiivad juba ju natuke kannavad?

Toomi põhjendus oma valikule on igati loogiline: eraldi nimekirjaga valimistele minnes pole ülekaalukat võitu oodata. Järelikult pole võimalik oma ideid ellu viia ja nende valijad, keda Tallinnas võinuks olla ka üsna arvestataval hulgal, poleks tulemusega rahul. Löödud kiil jääks aga alles ja kes siis seda osa rahvast esindama tormaks, teab vaid hiromant.

Selleks korraks rahu majas

Keskerakonna epiteedid “ühtsem ja demokraatlikum kui kunagi varem” on sama usutavad kui Stalini nime saatvad “suur juht ja õpetaja” – formaalsuse täitmine. Usutav on see, et pärast kümme päeva läbirääkimisi äkitselt sündinud äratundmine eeldas Keskerakonna tuumikult lubadusi. Ja mitte ainult Tallinna laste parema transpordi küsimuses.

Kuidas vastab sellele Keskerakonna eestikeelne valija, tuleb välja järgmistest erakonna toetusprotsentide tabelist. Kui ennast Keskerakonna valijate hulka kujutleda, siis ma hakkaksin alternatiivide järele ringi vaatama.

Hetkel kuum