• Jaga lugu:

  Noh, sotsid, kõrvad lonti ja lähete Keskiga?

  Kuigi maailmavaateliselt sobiksid sotsiaaldemokraadid Tallinnas Keskerakonnaga käsi lööma, on sotsidel Keskiga diili tegemisest kaotada rohkem kui võita.

  Veel enne, kui hea valimistulemuse rõõmupisarad Tallinna linna tüürima jääva Taavi Aasa palgeilt kuivada jõudsid, lõi ta ukse võimalike võimupartnerite nina ees mürtsuga kinni: partneri kaasamise esimene tingimus on tema sõnul, et midagi ei hakata lõhkuma või kinni panema. Kinnipanemine kõlas kahemõtteliselt, sest vaevalt teab Aas, kes Edgar Savisaare ränga jalajäljega Tallinna linnavalitsusest parasjagu kapo vaateväljas on, kuid silmas pidas Aas muidugi Tallinna TVd, mille sulgemise on välistanud ka Keskerakonna uus häältemagnet Mihhail Kõlvart.
  Savisaare truu abilisena kõigist varasematest korruptsiooniskeemidest ja maksumaksja rahaga läbustamisest hästi teadlikul Aasal on kahtlemata huvi status quo’d säilitada: sellest sõltub nii tema enda kui ka paljude truude keskerakondlaste leib. Peaminister Jüri Ratase olukorra teeb see ainult raskemaks: kui Tallinna kaubamärgiks jääb korruptsioon ja maksumaksja raha väärkasutamine, on tal üha keerulisem riigi tasandil näidata, et Savisaare painest vabanenud Keskerakond on ka päriselt uuenenud.
  Savisaarelt ajaloonõuniku palka ära võtta ja Savisaart erakonnast väljagi heita on lihtne nüüd, pärast valimisi, kui Savisaare asemel on esile kerkinud uus vene häälte magnet. Raskem on muuta taas haljaks see põlenud maa, mille Savisaare linnavalitsus on Tallinna maha jätnud. Ratas ei saa jäädagi korrutama, et temasse kui peaministrisse ja erakonna juhisse ei puutu. Eriti mitte siis, kui Keskerakond peaks Tallinnas jääma üksi valitsema.
  Sotse ei saa Tallinnas oodata eriti palju muud kui Keskerakonnaga jagatud jant ja jama. Mingit võrdset partnerlust sotsidele ei pakuta, see on klaar. Keskerakond otsib ikkagi puudlit – sellist, nagu olid Jüri Pihli juhitud sotsid. Selle perspektiiviga on sotsiaaldemokraatidel võimuliitu minekust rohkem kaotada kui võita hoolimata sellest, et Nõmme häältemagnet Rainer Vakra ja samuti hea tulemuse teinud Helve Särgava saaks rohkem pildile. Ainult et pilti, millele nad pääseksid, ei joonistaks mitte nemad ise – see on ette valmis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.