Tarmo Virki • 4. detsember 2019 kell 10:26
Arvamused
Ainult tellijale

Tarmo Virki: uus peaminister kui kättemaks ametiühingubossile

Soome võib saada juba jõuluks uue peaministri. Suures pildis muutub põhjanaabrite juures ilmselt siiski väga vähe – juhi partei, sõnum, partei ja programm jäävad samaks, muutuvad vaid juhi nägu, kõneviis ja ehk ka sugu, kirjutab ajakirjanik ja ettevõtja Tarmo Virki.

Kas tulevane Soome peaminister? Soome sotsiaaldemokraat Sanna Marin.  Foto: Jukka-Pekka Flander

Kuigi sellel nädalal astus tagasi peaminister Antti Rinne koos terve valitsusega, oli ilmselgelt tegemist formaalsusega – Soome süsteemis ei saa peaminister üksinda tagasi astuda – seega, kui koalitsioonipartnerist Keskerakond nõudis, et endine ametiühinguboss oma koha vabastaks, siis ametlikult lahkub kogu valitsus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum