Airi Uiboaid • 17. oktoober kell 11:00
Arvamused
Ainult tellijale

Suurem osa pangakaardipettustest tehakse välismaa e-poodides

Oma kaardiaandmeid ei tasu võõrastesse kätesse anda.  Foto: Julia-Maria Linna

Eesti pangakaartidega tehakse pettusi üldiselt vähe, enim kaardipettusi toimub välismaistes e-poodides osteldes, kirjutab Eesti Panga blogis makse- ja arveldussüsteemide osakonna juhtivspetsialist Airi Uiboaid.

Eesti pangakaartidega toimus 2018. aastal[1] 15 300 kaardipettust ning pettuste tagajärjel kaotati 1,5 miljonit eurot. Kaarditehinguid tehti samal ajal 374 miljonil korral ja nende koguväärtus oli 12,6 miljardit eurot. Nii nagu kogu Euroopas, kasvasid ka Eestis pangakaardipettused enam kui kaarditehingud, kuid Eesti pangakaartidega tehtud pettuste 18% aastakasv on siiski väiksem kui Euroopas keskmiselt (25%).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum