15. märts kell 13:00
Arvamused
Ainult tellijale

Kaido Künnapas: miks Eestis sünnivad ükssarvikud maksukirve all?

Soraineni advokaadibüroo vandeadvokaat ning TalTechi õiguse instituudi ja Tartu Ülikooli õiguse instituudi maksuõiguse õppejõud Kaido Künnapas  Foto: Erakogu

Kuna vajaminevaid osalusoptsioonide maksureegleid praegu õigusakti tasandil ei ole, siis on igal eilselt, tänasel ja paraku ka homsel investoril kolm puudustega valikut, kirjutab Soraineni advokaadibüroo vandeadvokaat ning TalTechi õiguse instituudi ja Tartu Ülikooli õiguse instituudi maksuõiguse õppejõud Kaido Künnapas.

Äripäev kirjutas, et Pipedrive’i uus omanik pääses maksukirve alt. Sellest võib jääda mulje, nagu oleks juhtunud midagi erakordset. Tegelikult võib selle uudise põhjust otsida ajale jalgu jäänud osalusoptsiooni maksustamise reeglitest, mistõttu peavad investorid (õigemini Eesti ühingud ise) ka iga järgmise ükssarviku sünnil pea pakule panema.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum