• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liivele tuleks aega anda

  Miks saab Eesti Energia (EE) poliitikute käest järjekindlalt peksa, kuigi tegemist on kasumit tootva ja riigile dividende maksva ettevõttega? Miks on saanud tavaks vangutada EE juhtkonna (investeerimis)otsuste peale igaks juhuks pead, kuigi faktide põhjal ei ole selleks tihtipeale otsest põhjust, küsib ajakirjanik Arved Breidaks.

  Kinnitatud investeeringute kava kohaselt ulatub EE kapitalipaigutus nn ülemereprojektidesse umbes 60 miljoni euroni. Seda on isegi vähem kui ettevõtte eelmisel aastal puhaskasumina teenis (77 mln eurot), see moodustab EE kõigist kinnitatud investeeringutest (1,7 mld) 3,5%. Seevastu käimasoleva kolmeaastase investeerimisperioodi jooksul paigutatakse näiteks elektrivõrku 300 mln eurot, mis moodustab kõigist investeeringutest kolmandiku.
  Niisiis pole välisprojektidesse tehtavate kulutuste suhe EE rahavoosse ülemäära suur – pereeelarves on see võrreldav lastele antava kinopiletirahaga. Kahtlemata on välismaale investeerimisel riskid olemas ja ilmselt on need nii mõnegi teise äriga võrreldes suuremad, kuid väita, nagu oleks kodumaise jaotusvõrgu töökindlus sõltuvuses USAsse ja Jordaaniasse tehtud investeeringutega, on liialdus.
  Pikemalt loe Äripäeva tänasest paberlehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.