• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venelastega tuleb rääkima hakata

  Kui veel napilt enne valimisi oli õhus lootust, et Keskerakonna ainuvõim Tallinnas õnnestub murda, siis eile õhtul sai üsna varakult selgeks, et Tallinna valitsemises ootab eest neli järgmist aastat Edgar Savisaare ainuvõimu all. Savisaar kandideeris Lasnamäel nagu ikka ja jääb Tallinna valitsema taas venelaste häältega.

  Miks see nii läks? Peamine põhjus on see, et teised erakonnad peale Keskerakonna ei suuda – ja tundub, et ei tahagi – venekeelset valijat kõnetada. Ma ei pea silmas neid Tallinna venelasi, kes oskavad eesti keelt ja jälgivad ka eestikeelset inforuumi. Vaid neid, kes üldse eesti keelt ei oska ja kelle ainsaks infoallikaks on vene telekanalid, vene raadiojaamad ja Stolitsa. Nende jaoks ei ole Eestis peale Savisaare teisi poliitikuid olemas ja see ei ole üldse ainult Keskerakonna süü.
  Pärast pronksiööde ehmatust võeti venelaste teemat korraks tõsiselt. Aga ainult korraks. Sotsioloogid ja politoloogid, kes integratsiooni teemat uuesti avalikkuse teadvusse üritasid tuua, tembeldati üsna pea punaprofessoriteks ja pagendati avalikust ruumist. Osa mõtlevaid päid loobus pärast pronksiöid meediaga suhtlemast, sest tundis, et nende sõnum ei jõua pärale nii või teisiti.
  IRLi ja Reformierakonna ebakindlus venekeelse valijaga suhtlemisel on  lähiajaloolistel põhjusel arusaadav, aga mitte vabandatav. Sotside kehv tulemus Tallinnas on aga ehe laiskuse ja vastutustundetu minnalaskmise näide. Milleks siis sotsiaaldemokraadid Vene Erakonnaga ühinesid, kui sellest valimistulemuses vähegi kajastuvat sünergiat ei tekkinud?
  IRL lootis imele, aga imet ei juhtunud. Reform ei lootnud üldse millelegi. Teised erakonnad peale Keskerakonna tegid Tallinnas oma kampaaniat enam-vähem nii, nagu venelasi ei oleks olemas. Aga nad on. Oleks aeg meelde jätta.
  Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.