• Jaga lugu:

  Silvano väljavaated muutuvad süngemaks

  Silvano Fashion Grupp, naiste pesuFoto: Meeli Küttim

  Pesutootja Silvano Fashion Group teatas täna kolmanda kvartali puhaskasumi kasvust, kuid hoiatas, et enamikul põhiturgudel on kontserni väljavaated halvenenud.

  Silvano puhaskasum oli III kvartalis 3,4 miljonit eurot võrreldes 3,09 miljoni euroga eelmise aasta samal perioodil. Käive kasvas sama ajaga 29,8 miljonilt eurolt 32,4 miljonile eurole.
  „Majanduse väljavaated enamusel kontserni põhiturgudel suure tõenäosusega halvenevad tingituna majandusega otseselt mitte seotud faktoritest (sanktsioonid) ning nende mõjust reaalmajandusele (energiakandjate hinnad, valuutad, inflatsioon),“ kirjutas Silvano oma aruandes.
  Venemaa kohta ütles pesutootja, et Venemaal toimuvate majandussündmuste taga on langevad energiahinnad (nafta, gaasi ja mineraalainete hinnad, millest ligemale poole kuni kolmveerandi ulatuses sõltub riigi eelarve), aeguvad välisvõlad (kapitali väljavool) ning nõrgenenud rubla (-17% euro ja -24% dollari suhtes aasta algusest, mis omakorda tekitab impordist sõltuva inflatsioonilise keskkonna). Venemaa reaalmajanduse kasv kui selline 2014. aastal on üleüldse küsimärgi all. Kolmanda kvartali lõpus on kontsernil Venemaal kokku 382 kauplust.
  Kontserni 2014. aasta 9 kuu käive oli 87,1 miljonit eurot, mis on 11,8 protsenti vähem kui eelmine aasta samal ajal. Hulgimüügi kogukäive vähenes 16,4% võrra, jaemüügi käive kasvas 8,7% võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.