• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silvano rõhuvad tulemused

  Silvanol on olnud raske aastaFoto: Meeli Küttim, Äripäev

  Silvano üllatas reede õhtul pärast tööpäeva lõppu tulemuste avaldamisega. Ettevõtte käive ja kasum langesid aasta varasemaga võrreldes üle 17 protsendi.

  Ettevõtte müügitulu oli mullu 100,9 mln eurot võrreldes 121,7 mln euroga aasta varem. Silvano puhaskasum kahanes 10,9 mln eurolt 2013. aastal 8,9 mln euroni.
  Silnavol on olnud raske ja keeruline aasta. Ettevõtet on mõjutanud nii tüli jaemüüjatega kui ka põhiturgude Venemaa ja Ukraina kriisi järelmid.
  Järgneb ettevõtte börsiteade:
  Kontserni 2014. aasta 12 kuu käive moodustas 100 868 tuhat eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 17,1%. Hulgimüügi kogukäive vähenes 21,1% võrra, jaemüügi käive kasvas 2,2% võrra.
  Kontserni raporteeritav brutorentaablus 2014. aasta 12 kuuga kasvas, moodustades 36,3%, eelmise aasta sama perioodi vastav näitaja oli 35,2%. 2014. aasta 12 kuu konsolideeritud ärikasum ulatus 12 377 tuhande euroni võrreldes 2013. aasta 12 kuu konsolideeritud ärikasumiga summas 16 843 tuhat eurot. 2014. aasta 12 kuu ärikasumi rentaablus ulatus 12,3%-ni võrreldes 13,8%-ga eelmise aasta samal perioodil. Konsolideeritud EBITDA moodustas 2014. aasta 12 kuuga 15 431 tuhat eurot, see tähendab 15,3% rentaablust (19 472 tuhat eurot ja 16,0% eelmise aasta samal perioodil).
  Kontsern moodustas 2014. aastal ostjatelt laekumata arvete osas provisjone summas 1,18 miljonit eurot. Kokkuvõtvalt, ettevõtte puhaskasum emaettevõtte aktsionäridele moodustas 2014. aasta 12 kuuga 8 993 tuhat eurot võrreldes 10 946 tuhande euroga 2013. aasta 12 kuuga, puhaskasumi marginaal emaettevõtte aktsionäridele moodustas 8,9% võrreldes 9,0% eelmise aasta samal perioodil.
  Enamus 2014. aasta 12 kuu müügist on seotud Venemaaga, so 55,3 mln eurot, mis moodustas 54,8% kogukäibest. Müügimahult järgmine piirkond oli Valgevene, kus käive ulatus 29,9 mln euroni, mis moodustas 29,7% kogukäibest (nii jae- kui ka hulgimüük kokku). Valgevene mõõduka languse taga on oma jaekaubanduse suurem osakaal võrreldes kontserni keskmiste näitajatega. Tegelik müügikasv leidis aset Balti- ja Muudel turgudel, mis on ka üheks arendusprioriteediks lähitulevikus.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.