Rainer Saad • 2. detsember 2014 kell 7:46

Naftamagnaat kaotas 10 miljardit

Continental Resourcesi asutaja ja tegevjuht Harold Hamm.  Foto: Bloomberg

Suvel prognoosisid analüütikud, et Harold Hamm võib lahutusega kaotada poole oma 20 miljardi dollari suurusest varandusest. Hamm küll kaotas poole varandusest, kuid mitte lahutuse, vaid nafta tõttu.

Augusti lõpust on naftafirma Continental Resources asutaja ja tegevjuht Hamm näinud, kuidas tema ettevõtte väärtus langeb mõne kuuga 20 miljardilt dollarilt 10 miljardi dollarini, kirjutas CNBC.

Ettevõtte väärtuse järsk langus tuleb Hammile ajal, kui tal on käsil kulukas lahutus. Hammi eksnaine tahab temalt miljard dollarit, kuid kohtunik on pantinud veel 20 miljonit Continentali aktsiat. See tähendab, et lahutus võib minna kulukamaks kui miljard dollarit.

Hamm on ennast ise ülestöötanud miljardär. Naftatööstuses alustas ta 13aastasena, kui pesi pärast kooli kütusepaake. Hiljem laenas ta 1000 dollarit ning pani aluse oma firmale Continental Resources. Ettevõte avastas 1995. aastal piraka naftamaardla ning sellega sai Hammist USA üks suurimaid naftamagnaate.

Vaesusest pärit Hamm on kord öelnud, et proovis pensionile jääda, aga talle see ei meeldinud. „Proovisin kord pensionile jääda, kuid see kestis ainult kuus kuud - kartsin, et langen tagasi vaesusse,” tunnistas ta.

Hetkel kuum