• Jaga lugu:

  Suurpangad kasutavad algoritme?

  Valuutakauplemise skeeme uuritakse põhjalikult.Foto: Bloomberg

  New Yorgi börsijärelevalve ametnikud on leidnud tõendeid, et mainekad pangad Barclays ja Deutsche Bank võivad olla kauplemisplatvormidel kasutanud algoritme, et manipuleerida valuutavahetuse kurssidega.

  Uudisteagentuurile Bloomberg rääkis sellest uurimisega kursis isik, kes oma nime avalikustada ei soovinud. Tema sõnul kontrollib algoritmide kasutamist New York Department of Financial Services. Uurijad jälgivad hoolega mõlema panga tegutsemispraktikat, kuid pole veel kindel, kas nende kahe panga vahel on ka seos.
  Algoritme kasutati Barclaysi BARX kauplemisplatvormil ja Deutsche Banki Autobahn süsteemis.
  Novembris nõustusid kuus suurt firmat ühe poolelioleva uurimisega seoses tasuma USA, Suurbritannia ja Šveitsi võimudele 4,3 miljardit dollarit. Deutsche Bank ja Barclays nende hulka ei kuulunud. Globaalne kriminaaluurimine valuutaturgudel kauplemise kohta kestab. Benjamin Lawsky, kes uurib umbes 12 panka, on lasknud nii Deutsche Banki kui Barclaysi paigaldada jälgimiskaamerad.
  Mõlema panga kommunikatsioonitöötajad keeldusid juhtumit kommenteerimast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.