Suurpangad kasutavad algoritme?

11. detsember 2014, 10:26
Valuutakauplemise skeeme uuritakse põhjalikult.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141211/BORS/141219946/AR/0/AR-141219946.jpg

New Yorgi börsijärelevalve ametnikud on leidnud tõendeid, et mainekad pangad Barclays ja Deutsche Bank võivad olla kauplemisplatvormidel kasutanud algoritme, et manipuleerida valuutavahetuse kurssidega.

Uudisteagentuurile Bloomberg rääkis sellest uurimisega kursis isik, kes oma nime avalikustada ei soovinud. Tema sõnul kontrollib algoritmide kasutamist New York Department of Financial Services. Uurijad jälgivad hoolega mõlema panga tegutsemispraktikat, kuid pole veel kindel, kas nende kahe panga vahel on ka seos.

Algoritme kasutati Barclaysi BARX kauplemisplatvormil ja Deutsche Banki Autobahn süsteemis.

Novembris nõustusid kuus suurt firmat ühe poolelioleva uurimisega seoses tasuma USA, Suurbritannia ja Šveitsi võimudele 4,3 miljardit dollarit. Deutsche Bank ja Barclays nende hulka ei kuulunud. Globaalne kriminaaluurimine valuutaturgudel kauplemise kohta kestab. Benjamin Lawsky, kes uurib umbes 12 panka, on lasknud nii Deutsche Banki kui Barclaysi paigaldada jälgimiskaamerad.

Mõlema panga kommunikatsioonitöötajad keeldusid juhtumit kommenteerimast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2014, 10:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing