• Jaga lugu:

  Saksa ettevõtete kindlustunne paranes

  Saksa börs on täna rõõmust rõkanud.Foto: EPA

  Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks paranes teist kuud järjest, andes järjekordselt lootust, et euroala suurim majandus on nõrkusest üle saamas.

  7000 juhtivtöötaja hinnangut kajastav Ifo instituudi ärikliima indeks kerkis detsembris 105,5 punktile novembri 104,7 punktilt ja vastas Bloombergi küsitletud 38 analüütiku ootustele. Enne novembrit oli kindlustunne kuus järjestikust kuud kahanenud.
  Bonnis asuva Deutsche Postbanki ökonomist Heinrich Bayer rääkis Bloombergile, et Ifo indeksi teine järjestikune tõus viitab, et Saksamaa on raskustest toibumas. „Kodumaine majandus on endiselt kasvuteel ja välismajandusest tulenev ebakindlus on mõnevõrra vähemtähtis,“ märkis ta.
  Saksamaa DAX aktsiaindeks on täna kerkinud 2,10% ja meeleolud on positiivsed mujalgi Euroopas. Stoxx Europe 600 aktsiaindeks on täna tõusnud 2,24%. Tuge on saadud ka kiiresti kerkivatelt toornafta hindadelt, mil Euroopa energiafirmad on rallinud ligemale 3%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.