Juhan Lang • 18. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Saksa ettevõtete kindlustunne paranes

Saksa börs on täna rõõmust rõkanud.
Saksa börs on täna rõõmust rõkanud.  Foto: EPA

Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks paranes teist kuud järjest, andes järjekordselt lootust, et euroala suurim majandus on nõrkusest üle saamas.

7000 juhtivtöötaja hinnangut kajastav Ifo instituudi ärikliima indeks kerkis detsembris 105,5 punktile novembri 104,7 punktilt ja vastas Bloombergi küsitletud 38 analüütiku ootustele. Enne novembrit oli kindlustunne kuus järjestikust kuud kahanenud.

Bonnis asuva Deutsche Postbanki ökonomist Heinrich Bayer rääkis Bloombergile, et Ifo indeksi teine järjestikune tõus viitab, et Saksamaa on raskustest toibumas. „Kodumaine majandus on endiselt kasvuteel ja välismajandusest tulenev ebakindlus on mõnevõrra vähemtähtis,“ märkis ta.

Saksamaa DAX aktsiaindeks on täna kerkinud 2,10% ja meeleolud on positiivsed mujalgi Euroopas. Stoxx Europe 600 aktsiaindeks on täna tõusnud 2,24%. Tuge on saadud ka kiiresti kerkivatelt toornafta hindadelt, mil Euroopa energiafirmad on rallinud ligemale 3%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt