• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektri superautode tootja: nafta hind meid ei mõjuta

  Rimaci autotehas Horvaatias.Foto: Rimac Automobili

  Horvaatia elektrisuperautode tootja Rimac Automobili esindaja ütles Äripäevale, et madal nafta hind pole nende plaanidesse mõra löönud.

  „Me toodame unikaalseid tooteid, mis ei ole sõltuvad nafta hindadest,” ütles Rimac Automobili esindaja Miroslav Zrncevic. „Meie autod ei ole loodud selle mõttega, et kütust säästa. Need on pigem kõrgtehnoloogilised kunstiteosed, mis nihutavad sportautode piire. Rimaci autod pole elektrilised alternatiivid sisepõlemismootoriga autodele.”
  Roheline energia on naftahinna langusest saanud palju kõrvetada, kuna mida odavam on nafta, seda täbaramalt on sel aastal käinud taastuvenergia ettevõtete käsi. Näiteks on kuu ajaga langenud Tesla Motorsi aktsia 15 protsenti. Taani tuulikutootja Vestas Wind Systemsi aktsia on viimase kuuga kukkunud veidi üle 5% ja poolaasta jooksul üle 20%.
  Rimac Automobili toodab elektrisuperautosid, mille võimsus ulatub 1080 hobujõuni ja kiirus üle 300 km/h. Auto hind on miljon dollarit.
  Oleme ka varem kirjutanud Rimaci tegemistest. Näiteks kaasas ettevõte eelmisel kuul investoritelt 10 miljonit eurot ning septembri lõpus nõustus meile intervjuu andma autofirma looja ja juht Mate Rimac. Käesoleva kuu alguses nimetati Rimac Automobili Horvaatia parimaks tööandjaks.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.