Rainer Saad • 19. detsember 2014 kell 6:34

Elektri superautode tootja: nafta hind meid ei mõjuta

Rimaci autotehas Horvaatias.  Foto: Rimac Automobili

Horvaatia elektrisuperautode tootja Rimac Automobili esindaja ütles Äripäevale, et madal nafta hind pole nende plaanidesse mõra löönud.

„Me toodame unikaalseid tooteid, mis ei ole sõltuvad nafta hindadest,” ütles Rimac Automobili esindaja Miroslav Zrncevic. „Meie autod ei ole loodud selle mõttega, et kütust säästa. Need on pigem kõrgtehnoloogilised kunstiteosed, mis nihutavad sportautode piire. Rimaci autod pole elektrilised alternatiivid sisepõlemismootoriga autodele.”

Roheline energia on naftahinna langusest saanud palju kõrvetada, kuna mida odavam on nafta, seda täbaramalt on sel aastal käinud taastuvenergia ettevõtete käsi. Näiteks on kuu ajaga langenud Tesla Motorsi aktsia 15 protsenti. Taani tuulikutootja Vestas Wind Systemsi aktsia on viimase kuuga kukkunud veidi üle 5% ja poolaasta jooksul üle 20%.

Rimac Automobili toodab elektrisuperautosid, mille võimsus ulatub 1080 hobujõuni ja kiirus üle 300 km/h. Auto hind on miljon dollarit.

Oleme ka varem kirjutanud Rimaci tegemistest. Näiteks kaasas ettevõte eelmisel kuul investoritelt 10 miljonit eurot ning septembri lõpus nõustus meile intervjuu andma autofirma looja ja juht Mate Rimac. Käesoleva kuu alguses nimetati Rimac Automobili Horvaatia parimaks tööandjaks.

 

Hetkel kuum