• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid noolivad naftaaktsiaid

  Exxon Mobil on maailma suurim börsil olev naftaettevõte.Foto: EPA

  Tõik, et nafta hinnad on suve tippudest alla tulnud juba pea 50% (sellest ligemale 20% viimase kuuga), on vallandanud naftaaktsiatesse suure raha sissevoolu.

  Bloombergi koondatud andmete järgi kandsid investorid detsembris naftasektori ettevõtetesse nagu Exxon Mobil (XOM) ja Schlumberger (SLB) panustavatesse börsilkaubeldavatesse fondidesse (ETF) enam kui 3,16 miljardit dollarit.
  Seda on pea neli korda enam kui aasta keskmine ja ületab eelmist rekordit, mis jääb 2007. aastasse kui nafta kauples ligi 91 dollaril barrelist.
  State Streeti ETFide analüütik David Mazza rääkis Bloombergile, et see on kahtlemata tõend selle kohta, et investorid on läinud põhja püüdma ja tulevaks aastaks positsioone sisse võtma.
  New Yorgis asuva Oppenheimer & Co energiaanalüütik Fadel Gheit leidis, et lühiajalistele investorite jaoks ei pruugi lähikuudel pilt siiski veel kuigi ilus olla, kuid kahe või kolme aasta pärast tagasi vaadates, paistab see hea ostukohana.
  Aasta algusest on energiale panustavatesse ETFidesse voolanud 9,28 miljardit dollarit uut raha, seda on enam kui ühtegi teise sektorisse ja enam kui kolm korda rohkem kui 2013. aastal.
  Ka analüütikud usuvad valdavalt nafta sektori kasvu, ennustades, et 44 S&P 500 ettevõtet tõusevad järgmise 12 kuu jooksul 23%. Seda on kaks korda sama palju kui ennustatakse paremuselt teisele, materjalide sektorile.
  Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul kasvab tuleval aastal energiasektori ettevõtete kasum aktsia kohta 69%.
  WTI toornafta (USA toornafta) kaupleb praegu 53,10 dollaril barrelist ja Brenti toornafta 57,23 dollaril barrelist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.