Juhan Lang • 27. veebruar 2015 kell 12:45

Kobin: muresid väga ei olegi

Gunnar Kobin  Foto: Julia-Maria Linna

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin hindas täna avaldatud ettevõtte majandustulemusi väga headeks, kuid nentis, et turul napib kasvuks vajalikke ostuobjekte.

„Nii naljakas kui see ka pole, aga muresid väga ei olegi,“ rääkis ta ettevõtte tulevikust. „Kasvu tekitamine on mure – kuigi me aruandes ütleme, et meie finantsvõimekus võimaldab agressiivselt ostude osas ringi vaadata, siis tõde on see, et neid ostuobjekte ülemäära palju ei ole ja siin peamegi ülileidlikud olema.“

Ta nentis, et varasemate aastate jooksul on kaalutud kümneid ja kümneid ostuobjekte - mõnest on ilma jäädud ja mõningatest ise loobutud. „Arvan, et kõige suurem väljakutse saabki see olema, kuidas ettevõtte tegevusvaldkonda laiendada, kasutades seda finantsvõimekust, mis meil täna on,“ rõhutas ta ja lisas, et konkurentsiolukord turul on tihe, kuid kontrolli all.

Kobin rääkis, et reklaamiturul on küsimärgi all, kas Ukraina situatsioon rahuneb või mitte ning kuidas see mõjutab rahvusvahelisi reklaamikliente. „Kui suudame kulud kontrolli all hoida ja teenida eelmise aasta käibe, siis see on hea ja kui me suudame sealt üle kasvada, siis see on kõik kirss tordil,“ ütles ta.

Ta lisas, et ettevõtte finantsvõimekuse järgi võiks dividend suurem olla, kuid keeldus LHV vanemanalüütiku 2 eurosendist dividendiootust kinnitamast või ümber lükkamast.

„Ma saan aru, et selline õigustatud ootus võiks olla, aga on see üks, kaks, kolm, neli või viis senti, selgub siis, kui me aastaaruande välja paneme ja seal teeme aktsionäridele ettepaneku,“ rääkis ta. „Ei oska prognoosida, milline on nõukogu, juhatuse ja aktsionäride meelsus. Mina esindan ju ainult ühte isikut juhatusest.“

Täna tulemused avaldanud Ekspress Grupi aktsia on Tallinna börsil 50 000 euro suuruse käibe juures rallinud 6,14%, 1,21 eurole.

Hetkel kuum