• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Vesi kasvatas korralikult kasumit

  Tallinna Vesi.Foto: Erik Prozes

  Tallinna Vesi teatas esimese kvartali käibe kaheprotsendilisest kasvust, kuid puhaskasum suurenes rohkem kui veerandi võrra.

  Tallinna Vee käive suurenes esimeses kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga 2%, 13,57 miljoni euroni. Puhaskasum suurenes sama ajaga 26,1%, 6,38 miljoni euroni. Ärikasum kasvas 17,6%, 6,68 miljoni euroni.
  „Era- ja juriidilistele klientidele osutatud veevarustuse ning reovee ärajuhtimise teenuse tulu nii põhiteeninduspiirkonnas kui ka sellest väljaspool moodustas kogu kontserni müügitulust 90,4%. 6,2% müügituludest tuli Tallinna linnalt saadavast sademevee kogumise süsteemide ja tuletõrjehüdrantide käigushoidmise ja hooldamise tasust ning 3,4% muudest töödest ja teenustest,“ kirjutas ettevõte.
  Puhaskasumi kasvu kohta kirjutas veefirmas, et see tulenes peamiselt suurenenud tuludest ning madalamatest saastetasu-, õigusabi- ja konsultatsiooni- ja finantskuludest. Kui mitte arvestada saastetasu ning derivatiivide õiglase väärtuse mõju, oleks kontserni maksustamiseelne ja puhaskasum 2015. aasta I kvartalis 5,97 miljonit eurot, mis on 1,4% ehk 0,08 miljonit eurot rohkem kui 2014. aasta samal ajal.
  Tallinna Vesi kirjutas aruandes, et saastetasu raskmetallide piirmäärade mõju arvestamata oleks ärikasum olnud 3% ehk 0,19 miljoni euro võrra suurem kui 2014. aasta samal ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.