Mait Kraun • 18. august 2015 kell 19:04

Börs: investorid on mures

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA eluasemeturg paranes, aga mure Hiina ja teiste arenevate turgude pärast ning toorainete hinnalanguse jätkumine surusid turud langusesse.

Kaevandusfirma Freeport McMoRan kukkus 3,1 protsenti, sest vase hinnad langesid. Wal-Mart odavnes pärast aastaprognooside vähendamist 3,4 protsenti. Home Depot hoopis tõstis prognoose ja aktsia tõusis 2,6 protsenti. USA eluasemeturg on paranemas ja see pani vastava sektori aktsiad rallima.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,3 protsenti 2096 punktini. Dow Jones kukkus 0,2 protsenti ja lõpetas päeva 17 511 punktil.

Hiina domineerib uudiseid ja sealsed tarbijad ei ole sugugi kõige aktiivsemad,“ ütles investeerimisfirma Ball & Associates investeeringute juht Bill Schultz. „Nii kaua kuni majanduslik keskkond on ebastabiilne ja ettevõtet tulemused on kesised, jätkavad aktsiad külgsuunas liikumist.“

Toorainete hinnalangust juhtis vask. Kardetakse, et globaalne nafta hinnalangus jätkub ja Hiina majanduse jahenemine ei ole lõppenud. Investoritele tekitab ka muret Föderaalreservi intressimäärade tõus – kardetakse, et keskpanga tegevuse tõttu võivad aktsiaturud langema hakata.

WTI toornafta kallines täna 1,2 protsenti ja Brent odavnes 0,4 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 42,39 ja 48,53 dollarit barrelist. Kulla hind odavnes 0,1 protsenti ja unts maksab 1116 dollarit.

Hetkel kuum