Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apple sõltub järjest enam iPhone’ist

  Apple sõltub järjest rohkem iPhone'ide müügist.Foto: EPA

  Apple on saanud oma uute toodete – nutikella, muusikateenuste, televisiooni ja väidetava auto ehitamisega palju tähelepanu. Ettevõte sõltub aga jätkuvalt iPhone’ide müügist, kirjutab Bloomberg.

  Alates sellest, mil iPhone 2007. aastal turule tuli, pole Apple kunagi nii suurt osa müügist saanud just oma nutitelefonidest, vaatamata sellele, et turule on toodud mitmeid uusi tooteid. iPhone saab olema ka 9. septembril toimuva Apple’i ürituse põhiteemaks – tegevjuht Tim Cook esitleb uusi iPhone’i mudeleid.
  Uute mobiilide disain saab olema iPhone 6 ja iPhone 6 plusiga sarnane. Telefonidel on parem kaamera, kiirem protsessor ja uus puutetundlik ekraan, mis arvestab ka puutetugevust. Puutetugevusega saab erinevaid funktsioone kasutada.
  Koos iPhone’iga tahab ettevõte avaldada ka Apple TV uuenduse, mille abil saab kasutada televiisori kaudu ka erinevaid rakendusi ja mänge, mis on teiste ettevõtete loodud, selgub asjaga kursis olevatelt inimestelt lekitatud infost. Samuti oodatakse suurema ekraaniga iPadi. Apple keeldus kommentaare jagamast.
  iPhone muutub järjest tähtsamaks
  Vaatamata sellele, et ettevõte proovib ka teisi tooteid nähtavaks teha, muutuvad iPhone’id Apple’i jaoks järjest tähtsamaks. Telefonide müük kasvab, aga näiteks iPadide müük kahaneb. Apple Watch on aga alles noor nišitoode, mis peab ennast veel tõestama.
  Apple'i käibekasv sõltub järjest rohkem iPhone'ide müügist.Foto: Bloomberg
  Käibe domineerimine tähendab, et panused Cooki jaoks tõusevad, sest iPhone’ide müük peab ka edaspidi hea olema, et ettevõte kasvaks. Apple’i aktsia on viimastel kuudel langenud. Tõsi, suuresti üldise turulanguse tõttu. Kardetakse, et maailmamajanduse kasv tuleb oodatust nõrgem. Peamiselt muretsetakse Apple’i puhul Hiina müügi pärast. Alates juulist on ettevõtte aktsia langenud 14 protsenti, kui Apple teatas iPhone’ide müügiprognoosist, mis ei vastanud analüütikute ootustele.
  Telefone müüakse tohutult
  See on dilemma, mis oleks meeldiv ükskõik millisele tegevjuhile – iPhone tekitas Apple’ile eelmisel majandusaastal 102 miljardi dollari suuruse käibe. See on rohkem kui Google’i, Facebooki ja Twitteri käive kokku.
  Et aru saada, kui suureks on iPhone’i äri paisunud, võib võrrelda seda autoturuga, kuhu Apple’il on huvi siseneda. Riskikapitalifirma Andreesen Horowitzi analüütik Benedict Evansi andmetel on kõrge kvaliteediga autode turu käive aastas 220 miljardit dollarit. Taoliste autotootjate hulka kuuluvad Mercedes-Benz, BMW, Audi ja Lexus. „Võrdluseks: iPhone’ide müügikäive on olnud viimase 12 kuu jooksul 146,6 miljardit dollarit.“
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Enefit Greeniga kaubeldi rohkem kui teiste aktsiatega kokku
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Krüptomiljonärid Potapenko ja Turõgin anti USA-le välja
Kolmapäeva hommikul anti USA-le välja Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, keda USA ametivõimud süüdistavad poolemiljardilises pettuses.
Kolmapäeva hommikul anti USA-le välja Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, keda USA ametivõimud süüdistavad poolemiljardilises pettuses.