Rainer Saad • 8. september 2015 kell 8:00

Briti kindlustusfirma aktsia rallis 33%

Mitsui Sumitomo ostab Amlini.  Foto: EPA

Jaapani kindlustusfirma Mitsui Sumitomo Insurance Company ostab 3,47 miljardi naelaga (4,76 mld euroga) Briti kindlustusfirma Amlin PLC, mille aktsia rallis uudise peale 33%.

Mitsui teatas, et maksab iga Amlini aktsia eest 670 penni, mis on 36 protsenti rohkem kui eilne sulgemishind. Amlin pakub kindlustust kinnisvara, lennunduse ja merenduse valdkonnas ning ettevõtte turuväärtus on üle 3 miljardi euro, kirjutas Reuters.

Mitsui tehing on värske näide sellest, kuidas Jaapani kindlustusfirmad laiendavad üha rohkem enda haaret teistes riikides, kuna koduriigis väheneb rahva arv ning automüük langeb. Mitsuile on see esimene ost läänes.

Ostutehingu tõttu on Amlini aktsionäridel õigus 8,4 pennisele dividendile, mis makstakse välja 1. oktoobril.

Hetkel kuum