Mait Kraun • 25. september 2015 kell 21:01

Börs: biotehnoloogia sektor takistas tõusu

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA Standard & Poor’s 500 indeks tegi täna suuri kõikumisi, kuid lõpetas päeva sisuliselt samal tasemel, vahendab Bloomberg.

S&P500 indeks odavnes juba teist nädalat järjest. Nike’i aktsia tegi täna suure tõusu, aga biotehnoloogia sektor oli languses. Kokkuvõttes kukkus S&P500 indeks vähem kui 0,1 protsendi võrra 1931 punktini. Dow Jones tõusis aga 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 16 314 punktil. Dow indeksil aitasid tõusta Nike’i ja JPMorgani aktsiad.

Päeva alguses aitas aktsiatel tõusta Föderaalreservi juhi Janet Yelleni kindlustunnet süstivad ütlused ja Nike’i oodatust paremad kvartalitulemused. Päeva lõpus hakkasid kiiresti kukkuma aga biotehnoloogiaaktsiad. Ühtlasi tegi sektor nelja aasta halvima nädala.

„Tervishoiu sektor on olnud sitke, aga praegu oleme nägemas, kuidas suuremad ettevõtted hakkavad vaikselt hoogu kaotama,“ ütles investeerimisfirma Capital Advisors direktor Channing Smith. „Kui see juhtub, siis on üks põhjus juures, miks olla ettevaatlik.“

WTI toornafta hind kallines täna 1,8 protsenti ja Brent lisas 0,9 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 45,7 ja 48,6 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind langes 0,7 protsenti 1145,6 dollarini untsist.

Hetkel kuum