Mait Kraun • 27. oktoober 2015 kell 19:54

Twitter vähendas prognoose, aktsia vabalanguses

Twitteri aktsia hakkas täna kiiresti kukkuma.  Foto: EPA

Twitter teatas täna hilisõhtul kolmanda kvartali majandustulemused. Käive oli oodatust suurem, kuid kesised tulevikuprognoosid panid aktsia kiiresti langema, vahendab CNBC.

Sotsiaalmeedia ettevõte teatas, et kasum oli kolmandas kvartalis 10 senti aktsia kohta. Käive ulatus 569 miljoni dollarini. Wall Streeti ootuseid suutis Twitter edestada – prognoositi, et kasum on 5 senti aktsia kohta ja käive on 560 miljonit, selgub Thomson Reutersi andmetest.

Ettevõte vähendas aga neljanda kvartali prognoose – käive ulatub Twitteri prognooside kohaselt järgmisel kvartalil 695-710 miljoni dollarini. Analüütikud on oodanud ettevõttele 741,8 miljoni suurust käivet. Aktsia langes pärast tulemuste teatamist rohkem kui 10 protsenti.

„Kvartalitulemustel ei olnud midagi viga, probleem on prognoosides. See on praegu kõige tähtsam,“ ütles finantskolumnist Mike Santoli. „Ettevõtte suund ei ole lihtsalt see, mida Wall Street tahaks näha.“

2015. aasta on Twitteri jaoks olnud rahutu. Juunis teatas tegevjuht Dick Costolo, et astub tagasi. Teda asus asendama Twitteri kaasasutaja Jack Dorsey. Uus tegevjuht tahab ettevõttele uut elu sisse puhuda, aga prognooside vähendamine annab investoritele märku, et nii pea kiiret kasvu ei tule.

Hetkel kuum