Birjo Must • 4. november 2015 kell 9:46

Harju Elektri käive paraneb

Harju Elekter  Foto: Raul Mee, Äripäev

Börsifirma Harju Elektri käive kasvas kolmandas kvartalis aastaga 15%, kuid puhaskasum langes samal ajal ligi poole võrra.

Harju Elektri konsolideeritud müügitulu oli kolmandas kvartalis 18,1 miljonit eurot, kasvades võrreldes mullu sama ajaga 15% ehk 2,4 miljonit eurot. Puhaskasum oli samal ajal 1,62 miljonit eurot, mis on aga ligi 50% vähem kui möödunud aastal.

Kolmanda kvartali konsolideeritud brutokasum oli 3,44 miljonit. Aruandekvartali brutokasumi marginaaliks kujunes 19,0%, mis oli 1,7 protsendipunkti võrra madalam võrreldava perioodi näitajast.  

Samal ajal kasvas ärikasum aastatagusega võrreldes 0,26 miljoni euro võrra, 1,79 miljonile eurole.

Tulemused paranevad

Ettevõtte üheksa kuu konsolideeritud müügitulu oli 45,6 miljonit eurot ja see kasvas möödunud aastaga võrreldes 25%. Üheksa kuu konsolideeritud puhaskasum oli 3,2 miljonit eurot. Mullu samal ajal oli see aga kolm korda rohkem.  

Harju Elektri teatel avaldasid selle aasta tulemustele võrreldes möödunud aastaga mõju erinevad asjaolud. Nimelt kajastus 2014. aasta majandustulemustes Finnkumu Oy arvestuses vaid firma kolmanda kvartali tegevus. Samuti sisaldusid 2014. aasta üheksa kuu puhaskasumis sidusettevõttest AS Draka Keila Cables konsolideeritud kasum 0,8 miljonit eurot.

Möödunud aasta puhaskasumile avaldasid mõju ka erakorralised tulud finantsinvesteeringute müügist: AS Draka Keila Cables vähemusosaluse müügist saadud tulu 1,8 miljonit eurot ja PKC Group Oyj aktsiate müügist saadud 4,6 miljonit eurot.

Jättes välja erakorralised tulud finantsinvesteeringute müügist, oli mullu üheksa kuu võrreldav puhaskasum 3,1 miljonit eurot ja käesoleval aruandeperioodil 3,2 miljonit eurot, teatas firma.

Harju Elektri aktsia hind on tänavu Tallinna börsil langenud 10%, 2,5 eurole. 

Hetkel kuum