Rainer Saad • 5. november 2015 kell 15:15

Nordecon: ehitusturg seisab paigal

Nordeconi ehitustööd.  Foto: Raul Mee, Äripäev

Nordecon ütles täna avaldatud majandusaruandes, et ehitusturul on näha paigalseisu ja konkurentsisurvet.

Nordeconi kolmanda kvartali kasum vähenes võrreldes möödunud aasta sama ajaga 2,8 miljonilt eurolt 2,07 miljonile eurole. Ettevõte tõi aruandes välja, et ehitusturu paigalseisu ja sellega kaasnevat äärmiselt tihedat konkurentsisurvet on juhtkond teadvustanud juba varem ning võtnud selle vastu tarvitusele abinõusid, et kasumlikkust säilitada.

Kolmanda kvartali müügitulu vähenes 53,5 miljonilt eurolt 44,3 miljonile eurole.

Nordeconi teatel ei ole oodatud paranemist rajatiste turul toimunud ning uute projektide algus on lükkunud pigem edasi. Hoonete valdkonnas on pakkumisaktiivsus suhteliselt suur, kuid turul sõlmitavate ehituslepingute hinnad ei kata enamasti kaasneda võivaid riske ning sunnivad ettevaatusele.

 

 

Hetkel kuum