Juhan Lang • 5. november 2015 kell 7:00

Toyota kasvatas kasumit

Toyota Motorsi kasum kasvas.  Foto: Bloomberg

Toyota Motori kasum kasvas teises kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 13% võrra ning ettevõte teatas aktsiate tagasiostuprogrammist.

Jaapani autotootja puhaskasum kerkis 611,7 miljardile jeenile (5 miljardit dollarit) ja vastas Bloombergi küsitletud analüütikute ootustele. Toyota säilitas oma kogu aasta kasumiprognoosi rekordilise 2,25 triljoni jeeni juures.

Ühtlasi ostetakse 150 miljardi jeeni eest tagasi 0,72% aktsiatest. Sellele vaatamata kärpis autotootja tänavust müügieesmärki 10,15 miljonilt sõidukilt 10 miljoni peale. Seda eeskätt Aasia, Aafrika ja Lähis-Ida turgude väiksema nõudluse tõttu.

Tänavu on Toyota müünud 7,49 miljonit sõidukit, edestades sellega heitgaaside skandaaliga võitlevat Saksa suurimat autotootjat Volkswagenit. Viimane on seni müünud 7,43 miljonit autot.

Hetkel kuum