Rainer Saad • 20. november 2015 kell 8:34

Naftakaupleja nõuab Läti regulaatorilt 10 miljonit eurot

Ventspilsi sadam  Foto: Scanpix/Reuters

Maailma suurima naftakaupleja Vitol SA tütarfirma Euromin Holdings esitas Läti kohtule hagi, milles nõuab Läti kapitaliturgude regulaatorilt (FCMC) kahjutasuks 10 miljonit eurot.

Septembri keskel suurendas Vitol läbi Euromin Holdingsi oma osalust Läti nafta väljaveole spetsialiseerunud firmas Ventspils Nafta 93 protsendini. Vitol ei ole aga rahul sellega, et Läti regulaator nõudis firmalt aktsiate ülevõtmist hinnaga 4,56 eurot aktsia, mis on 46% kõrgem hind, kui Vitol ise algselt pakkus, kirjutas Bloomberg.

„Meil on olnud keerulised suhted FCMCga seoses kohustusliku ostuhinnaga ja meie arvates on see valesti hinnatud,“ ütles Ventspils Nafta juhatuse esimees Robert Kirkup. „Kõrgem hind polnud kindlasti vabatahtlik otsus.“

Alates septembri algusest on Ventspils Nafta aktsia hind tõusnud üle 300 protsendi. 

Hetkel kuum