Juhan Lang • 30. november 2015 kell 6:25

Grindeksi tulemused ületasid ootusi

Töötaja Grindeksi laboratooriumis.  Foto: Grindeks

Hoolimata 12,2% käibe langusest võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga suutis Läti ravimifirma Grindeks saavutada eelmise aastaga võrreldava ärikasumi (0,7 miljonit eurot).

„Kuigi käive ja brutokasum jäid meie prognoosidele alla (käive 9,8% oodatust madalam ning brutokasum 12,9% - toim) tulenevalt suuresti Vene rubla ja turu oodatust veelgi suuremast negatiivsest mõjust, suutis ettevõte kulusid oodatust paremini kontrollida,“ kommenteeris LHV Panga vanemanalüütik Joonas Joost. „Prognoosisime, et ettevõte jääb nii äri- kui puhaskasumi tasemel nulli.“

Vanemanalüütik nentis, et hoolimata mullusega võrreldavast ärikasumi tulemusest jäi 0,6 miljoni euro suurune puhaskasum (enamusosalusele kuuluv osa) tulenevalt vähem soodsatest finants- ning tulumaksukuludest siiski 23,2% nõrgemaks kui aasta tagasi.

„Langusest hoolimata oli see tulemus parem kui me ootasime,“ lisas Joost. „Lisaks langevatele ärimahtudele on Grindeksi puhul jätkuvalt üheks kõige suuremaks riskikohaks kõrge ja ka kolmandas kvartalis kasvamist jätkanud debitoorsete võlgnevuste tase.“

Neljapäeval, päev enne tulemuste avaldamist, tõusis Grindeksi aktsia Riia börsil pea 10%. Reedel enne tulemuste avaldamist langes ravimitootja aktsia -4,2%.

Põhjalikumalt saab ettevõtte kolmanda kvartali ja 9 kuu majandustulemustega tutvuda SIIN.

Hetkel kuum