Mait Kraun • 22. detsember 2015 kell 20:35

Börs: turud on enne jõule tõusuteel

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud kallinesid täna teist päeva järjest. Tõusule aitasid kaasa nii toorainesektori ettevõtted kui ka USA tarbimiskulutuste paranemine, vahendab Bloomberg.

Kaks aasta kõige kehvema minekuga sektorit – energia ja toorained – juhtisid täna aktsiaturgude tõusu. See hoiab elus lootuse, et aktsiad enne aasta lõppu tubli tõusu teevad.

Caterpillari aktsia tõus oli kahe kuu suurim ja Wal-Marti aktsia kallines 1,7 protsenti. Chipotle Mexican Grilli suhtes alustati uut menetlust, sest kahtlustatakse, et ettevõtte kiirtoidurestorane seotust haiguste levikuga.

Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks kallines 0,9 protsenti 2038 punktini. Dow Jonesi indeks lisas 165 punkti ja jõudis päeva lõpuks 17 417 punktini. Nasdaq Composite tõusis 0,7 protsenti. Täna vahetas USA börsidel omanikku 6,4 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 12 protsenti madalam näitaja.

„Suurem osa selle aasta tähtsatest majandusandmetest on selja taga ja seetõttu jätkavad kauplemismahud langust,“ ütles investeerimisfirma Street Global Adivsorsi strateeg Michael Arone. „SKP andmed jätkavad sama asja ütlemist – tarbijad on heas seisus, aga eksport on jätkuvalt hädas.“

WTI ja Brenti toornafta jõudsid täna samale tasemele, sest USA loobus ekspordikeelust ja Põhjamere naftatootmine kasvas. WTI toornafta hind kallines 1,5 protsenti ja Brent kukkus 0,1 protsenti. Kumbki maksab vastavalt 36,36 ja 36,33 dollarit barrelist. Kulla hind langes 0,84 protsenti ja unts maksab 1071 dollarit.

Hetkel kuum