Pille Ivask • 9. veebruar 2016 kell 5:17

Tesla aktsia hind langes taas

Tesla  Foto: epa

Tesla aktsia hind langes eile 9 protsendi võrra, mis on madalaim tase alates 2014. aasta septembrist, vahendab Bloomberg.

Aktsia hinna langemise üks peapõhjuseid on investorite mure odava nafta pärast, mis võib kaasa tuua elektriautode nõudluse vähenemise. Samuti kardavad investorid, et Tesla ei suuda uut ning keeruka tehnoloogiaga linnamaasturit Model X toota piisavas koguses.

Bloombergi analüütik Kevin Tynan lausus, et Tesla lubadused ei pruugi praegust turuseisu arvestades vett pidada. Möödunud aastal tootis Tesla 50 580 autot, ent aastaks 2020 peaks see arv tõusma juba poole miljoni sõidukini. Kuna USAs maksab praegu gallon bensiini alla kahe dollari, on üsna ebatõenäoline, et Tesla oma eesmärgi täidab.

Analüütikud on öelnud, et investorite jaoks on väga oluline teada, missuguse tootmisprognoosiga tuleb Tesla juht Elon Musk välja selleks aastaks. Seni on Musk rääkinud suurusjärkudest 1600-1800 Model Xi ja Model Si nädalas.

Stifel, Nicolaus & Co analüütik James Albertine lausus, et suure tõenäosusega Tesla kärbib oma tootmisprognoose, mis võib omakorda tähendada aktsia hinna edasist kukkumist.

Tesla aktsia hind on sel aastal langenud 32 protsendi võrra, 147,99 dollarini. Tesla peaks neljanda kvartali tulemused avaldama kolmapäeval.

Hetkel kuum