Brasiilia senat peatas presidendi ametivolitused

12. mai 2016, 16:04
Demonstrandid on juba mõnda aega nõudnud korruptsioonikahtlusega president Dilma Rouseffi tagasiastumist.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160512/BORS/160519872/AR/0/AR-160519872.jpg

Brasiilia senat otsustas pärast 21 tunni pikkust maratonistungit tagandada ajutiselt ametist presidendi Dilma Rousseffi, keda süüdistatakse riigieelarve manipuleerimises.

Rousseffi ametivolituste peatamise poolt hääletas 55 ja vastu 22 senati liiget. Otsusele järgneb senatis Rousseffi tagandamisprotsess.

Senati president Renan Calheiros teatas pärast hääletamise lõppu, et tagandamisprotsess algab niipea, kui president saab kätte vastavasisulise teate, vahendas Bloomberg. Rousseffi tagandamisprotsess võib uudisteagentuuri teatel kesta septembrini.

Samas jäävad talle seniks alles paljud senised ameti privileegid nagu ametiresidents, palk ning isiklik meeskond. Rousseffilt võtab ametiposti üle asepresident Michel Temer. Paljude arvates jäädavalt.

Pariisi börsilt leitav börsikaubeldav fond Lyxor ETF Brazil on täna kerkinud 0,27%. Aasta algusest alates on Brasiilia börs kerkinud eurodes arvestatuna 32,7% ja on sellega maailma suurimate börsiindeksite seas paremuselt teine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2016, 16:04
Otsi:

Ava täpsem otsing