Mait Kraun • 1 juuni 2016

Börs: aktsiaturud ei suuda ületada tähtsat taset

New Yorgi börs  Foto: epa

USA aktsiaturud lõpetasid päeva sisuliselt samal tasemel. Ühelt poolt avaldati andmeid, mis näitasid globaalse majanduse jätkuvat aeglustumist. Teisalt viitavad märgid sellele, et USA majandus on tugev, vahendab Bloomberg.

Päeva alguses hakkasid aktsiaturud langema. Pärast tööstustoodangu raporti avaldamist hakkasid turud uuesti tõusma. Tervishoiu firmade aktsiad kallinesid ning tehnoloogiasektori ja tarbekaupade tootjate aktsiad langesid. Standard & Poor’s 500 indeks ei suuda juba teist päeva ületada 2100 punkti, mis on tähtis vastupanutase.

S&P 500 tõusis kokkuvõttes 0,1 protsenti 2099 punktini. Veel päeva alguses oli indeks 0,6 protsendiga miinuses. Dow Jones lisas 2,5 punkti ja lõpetas päeva 17 789 punktil. Nasdaq Composite indeks kallines kuuendat päeva järjest – viimati juhtus nii 2015. aasta veebruaris.

„Tööstusest tulnud andmed annavad tõestust, et majandus ei lange. Majanduskeskkond võimaldab vaid madalat kasvu ning praegu liigume me siiski külgsuunas,“ ütles investeerimisfirma Centre Fundsi investeeringute juht James Abate. „Tööstustoodangu numbrid on varem olnud suhteliselt kehvad. Tänased andmed vähendavad muret potentsiaalse majanduslanguse pärast.“

WTI toornafta hind langes 0,2 protsenti ja Brent kukkus 0,3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 49,01 ja 49,73 dollarit. Kulla hind langes 0,2 protsenti 1214 dollarini untsist.

Hetkel kuum