Pille Ivask • 7. juuli 2016 kell 8:51

Saksamaa tööstustoodang langes

Saksa tööstustoodang langes  Foto: epa

Saksamaa teatas, et maikuus langes riigi tööstustoodang oodatust rohkem, vahendab Reuters.

Tegu on suurima kuuajase langusega alates 2014. aasta maikuust. Tööstustoodangu langus viitab sellele, et Saksamaa majanduse selle aasta teine kvartal tõotab tulla oodatust nõrgem. Teisalt oli aasta algus Saksa majanduse jaoks oodatust edukam.

Saksamaa tööstustoodang langes mais aastases võrdluses 1,3% võrra. Saksamaa majandusministeerium teatas, et tööstustoodangu vähenemise taga on ka maikuus olnud tavapärasest rohkem puhkepäevi.

Eksperdid on Saksamaad hoiatanud, et seoses Suurbritannia lahkumisega Euroopa Liidust saab Saksa eksport ilmselt löögi ning see võib tähendada tuleval aastal riigi majandusele pooleprotsendilist langust.

Hetkel kuum