Sõjaäri õitseb, aktsiad pommitavad tippe

20. juuli 2016, 11:45
Globaalsed tapatalgud täidavad aktsionäride taskuid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160720/BORS/160729986/AR/0/AR-160729986.jpg

Hirmuäratav maailm on vesi globaalse relvaäri veskile.

Maailma suurimaid relvatootjaid Lockheed Martin (LMT) raporteeris eile kasumihüppest ja kergitas ka ülejäänud majandusaasta prognoose tänu suuremate valitsuste kasvatavatele kaitsekulutustele.

USA kaitsetööstusgigandi aktsia on tänavu New Yorgi börsil kallinenud ligi 20% võrra, püüdes aina uusi tippe, ja viimase paari aastaga on aktsia kallinenud ligi 60%.

Kõigi aegade tippe katsuvad neil päevil ka ettevõtte konkurendid Northrop Grumman (NOC) ja Raytheon (RTN). On selge, et praegu on suurepärane aeg tegutseda sõjaäris, sest üleilmselt konfliktidest juba puudust ei tule, kirjutab CNN Money.

Uudistekanali teatel pole vahet, kes võidab USA presidendivalimised – kaitsekulutuste jaoks paistavad väljavaated head igal juhul. See on ka põhjus, miks Lockheedi aktsiat kattev analüütik on kaitsetööstuse aktsiate suhtes väga optimistlik ja usub, et praegu ollakse uue 20aastase kulutuste tsükli alguses.

„Te näete märkimisväärset ja järjekindlat kaitsekulutuste kasvu,“ märkis ta. Lockheedi värsked tulemused on selle kinnituseks. Ettevõtte kasum kerkis läinud kvartalis 13% võrra ja ületas mängeldes Wall Streeti analüütikute ootusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2016, 11:50
Otsi:

Ava täpsem otsing