Mait Kraun • 26. juuli 2016 kell 19:56

Börs: investorid ootavad Fedi otsust

New Yorgi börs  Foto: EPA

Ettevõtete kvartalitulemused olid täna erinevad ja aktsiaturud lõpetasid päeva sisuliselt samal tasemel, vahendab Bloomberg.

S&P 500 indeks tõusis vähem kui ühe punkti ning vältis sellega kahepäevast langust. McDonald’si aktsia langes, sest ettevõtte kvartalitulemused jäid ootustele alla. Caterpillari tulemused olid aga head ning aktsia kallines. USA 10aastaste võlakirjade nõudlus oksjonil oli rekordväike ning dollar odavnes. Investorid ootavad ka homset Föderaalreservi otsust intressimäärade kohta. Ka Euroopa aktsiad tõusid veidi ning nafta hind langes alla 43 dollari barrel.

„Turud ei reageerinud tulemustele praktiliselt üldse,“ ütles investeerimisfirma Frank Capital Partnersi portfellihaldur Brian Frank. „Osaliselt on see suve tõttu – kauplemismahud ongi väiksemad. Veidi on tegemist ka Föderaalreservi mulliga. Kõik sõltub keskpankadest, kes trükivad veel rohkem raha ning ostavad võlakirju. See on kõik makro.“

S&P 500 indeks tõusis 0,03 protsenti 2169,18 punktini. Eile oli indeks languses. Dow Jones odavnes 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 18 473 punktil.

WTI toornafta hind langes 0,5 protsenti 42,92 dollarini barrel, mis on kolme kuu madalaim tase. Brenti toornafta kallines 15 senti, 44,87 dollarini barrel. Kulla hind tõusis 0,1 protsenti ja unts maksab 1320 dollarit.

Hetkel kuum