Indrek Mäe • 27. juuli 2016 kell 8:15

Deutsche Bank kaotas peaaegu kogu kasumi

Deutsche Bank.  Foto: Reuters/Scanpix

Saksamaa Deutsche Banki ebaedu jätkus ka aasta teises kvartalis, kus ettevõtte kasum kahanes peaaegu olematuks.

Kui mullu teenis Deutsche Bank 818 miljoni euro suuruse puhaskasumi, siis tänavu on see langenud 98 protsenti ehk 20 miljoni euroni. Seejuures kahanes viiendiku võrra ka ettevõtte käive, mis oli teises kvartalis 7,4 miljardit eurot.

Sellegipoolest ületas pank analüütikute ootusi, sest kõige negatiivsemalt meelestatud eksperdid ennustasid ettevõttele isegi miljardi euro suurust kasumilangust.

Panga tegevjuhi John Cryani sõnul pank mitme aasta perspektiivis küll areneb, kuid ebasoodne turusituatsioon mõjutab tulemusi veel pikka aega. „Panga restruktureerimisplaanid võiksid olla senisest veel ambitsioonikamad,“ ütles ta. Pank on juba asunud kulusid kärpima ning restruktureerimiskulud nõuavad suure osa investeerimispanganduse kasumist.

Panga aktsia reageeris tulemustele üle 5protsendilise langusega, ettevõtte turuväärtus on sel aastal kahanenud 43 protsenti.

Hetkel kuum