Indrek Mäe • 4. november 2016 kell 7:14

Commerzbank vajus kahjumisse

Commerzbank  Foto: Reuters/Scanpix

Saksamaa suurpank teatas oma kolmanda kvartali tulemustes, et erinevalt eelmise aasta samast ajast ollakse tänavu kahjumis.

Commerzpank teenis möödunud kvartalis 288 miljonit eurot kahjumit, eelmise aasta samal ajal oldi 235 miljoni euroga kasumis. See tähendab, et tulemused olid negatiivsemad 475 miljoni euro suurusest kasumilangusest, mida prognoosisid Bloombergi analüütikud.

Panga tegevjuht Martin Zielke plaanib kulude kärpeid, mille raames koondatakse tuhandeid töötajaid ja vähendatakse dividende. Samuti ühendati hiljuti investeerimispank korporatiivklientide üksusega, mis on juba aidanud kulusid vähendada. „Commerzbankil on aga endiselt palju probleeme,“ ütles Norddeutsche Lanesbanki analüütik Michael Seufert.

Ettevõtte aktsia on sel aastal Frankfurdi börsil rohkem kui 37 protsenti kukkunud.

Hetkel kuum