Pille Ivask • 8. detsember 2016 kell 5:37

Apple püüab filmimaailmas suurt kala

Apple  Foto: epa

Asjaga kursis olevate inimeste sõnul tahab Apple sõlmida lepingu mitme filmistuudioga, et värskelt kinolinale jõudnud teosed kiiresti ka iTunesi kasutajatele kättesaadavaks teha.

Filmistuudiod 21st Century Fox, Warner Bros ning Universal Pictures on viimastel nädalatel kinnitanud, et läbirääkimised käivad mitme teenusepakkujaga, et tagada äsja kinno jõudnud filmide kiire levik ka nendeni, kes kinos käia ei saa või ei taha.

Ühe võimaliku tehingu poolena nähakse Apple’it, kes tahab uued filmid iTunesis vaadatavaks teha juba umbes kaks nädalat pärast filmi kinno jõudmist. Analüütikute hinnangul aitaks see iTunesil teiste sarnast teenust pakkuvate ettevõtete seast kindlasti silma paista. Siiski pole kindel, kas Apple’il nõnda suur kala kinni püüda õnnestub, kuna läbirääkimised alles käivad.

Kogu idee üks negatiivne külg on asjaolu, et see võib suurendada piraatlust. Kuigi Apple’i iTunesil on tehnoloogia, mis muudab filmi salvestamise selle vaatamise ajal võimatuks, ei välista see siiski, et kasutaja saab filmi ekraanilt näiteks mõne seadme abil filmida ning seda seejärel levitada.

Hetkel kuum