• Jaga lugu:

  Musk liitus Trumpi nõukojaga

  Elon Musk kohtumisel Trump TowerisFoto: epa

  Tesla juhist Elon Muskist sai USA presidendiks valitud Donald Trumpi nõukoja liige, vahendab CNBC.

  Kuigi Musk on Trumpi üsna teravalt kritiseerinud, väites, et kui kinnisvaramogul USA presidendiks saab, ei jäta see Ameerika Ühendriikidest just head muljet, on Muski kuulumine nõukotta ilmselt tema enda huvides. Musk on nimelt nüüd poliitikakujundamise keskmes ning saab asju endale soodsas suunas lükata. Näitena võib tuua nii isesõitvate autode tehnoloogia juurutamise kui ka Pariisi kliimaleppe promomise. Kliimaleppest Trump teadupärast just eriti huvitatud pole ning kinnitas seda ka oma kampaania käigus.
  Musk see-eest on korduvalt rõhutanud vajadust kehtestada süsinikdioksiidimaks, mis on tema hinnangul ainus viis, kuidas aidata juurutada rohelise energia laiemat kasutuselevõttu. Trump ilmselt maksude tõstmise ideed siiski heaks ei kiida – on ta ju kampaaniagi käigus lubanud maksukoormust märkimisväärselt vähendada. Sellest hoolimata ei saa välistada, et Muskil õnnestub Trumpi veenda, et too vähemasti Pariisi leppe täitmisest ei loobuks. Sellele võib kaalu anda ka välisministriks saav Rex Tillerson, kes pooldab samuti Pariisi lepet.
  Tuntud juhtidest on Trumpi nõukojaga liitunud ka Uberi juht ja kaasasutaja Travis Kalanick ning Pepsi juht Indra Nooyi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.