Pille Ivask • 15. detsember 2016 kell 8:09

Musk liitus Trumpi nõukojaga

Elon Musk kohtumisel Trump Toweris  Foto: epa

Tesla juhist Elon Muskist sai USA presidendiks valitud Donald Trumpi nõukoja liige, vahendab CNBC.

Kuigi Musk on Trumpi üsna teravalt kritiseerinud, väites, et kui kinnisvaramogul USA presidendiks saab, ei jäta see Ameerika Ühendriikidest just head muljet, on Muski kuulumine nõukotta ilmselt tema enda huvides. Musk on nimelt nüüd poliitikakujundamise keskmes ning saab asju endale soodsas suunas lükata. Näitena võib tuua nii isesõitvate autode tehnoloogia juurutamise kui ka Pariisi kliimaleppe promomise. Kliimaleppest Trump teadupärast just eriti huvitatud pole ning kinnitas seda ka oma kampaania käigus.

Musk see-eest on korduvalt rõhutanud vajadust kehtestada süsinikdioksiidimaks, mis on tema hinnangul ainus viis, kuidas aidata juurutada rohelise energia laiemat kasutuselevõttu. Trump ilmselt maksude tõstmise ideed siiski heaks ei kiida – on ta ju kampaaniagi käigus lubanud maksukoormust märkimisväärselt vähendada. Sellest hoolimata ei saa välistada, et Muskil õnnestub Trumpi veenda, et too vähemasti Pariisi leppe täitmisest ei loobuks. Sellele võib kaalu anda ka välisministriks saav Rex Tillerson, kes pooldab samuti Pariisi lepet.

Tuntud juhtidest on Trumpi nõukojaga liitunud ka Uberi juht ja kaasasutaja Travis Kalanick ning Pepsi juht Indra Nooyi.

Hetkel kuum