Mait Kraun • 9. jaanuar 2017 kell 13:38

Briti nael uuesti löögi all

Briti naelal pole pärast Brexitit eriti hästi läinud.  Foto: EPA

Nael kukkus esmaspäeval viimase kolme kuu madalaima tasemeni, sest kardetakse „rasket Brexitit“ ning dollari tugevnemine jätkus, vahendab MarketWatch.

ICE dollariindeks tõusis reedel tublisti ja see seadis teised suuremad valuutad surve alla. Euro kurss on täna tõusnud 0,05 protsenti, aga briti nael on kukkunud 1,12 protsenti 1,2150 dollarini. Kahe päevaga on nael odavnenud dollarisse lausa 4 protsenti ning valuuta kaupleb mitmekümne aasta madalaima taseme lähedal.

Kurss jõudis täna korraks ka 1,2122 dollarini, mis on madalaim tase alates 28. oktoobrist, mil ühe naela eest tuli tasuda 1,2112 dollarit, selgub investeerimisfirma Hante Marketsi analüütiku Richard Perry andmetest.

Briti peaminister Theresa May eitas, et valitsuse lähenemine Brexitile on „korralage“. May ütles Sky Newsile antud intervjuus, et Suurbritannia saavutab nii kaubanduse kui ka immigratsiooni koha pealt head kokkulepped. Samas ei saa riik jätta lihtsalt „Euroopa Liidu liikmelisust osaliselt alles,“ lisas ta.

Tema kommentaare tõlgendati nõnda, et Suurbritanniat ootab ees „raske Brexit“ ning see peaks vähendama Briti ettevõtete ligipääsu ELi ühisturule.

Hetkel kuum