Mait Kraun • 10. jaanuar 2017 kell 18:50

General Motors ootab korralikku kasumikasvu

General Motors.  Foto: EPA

General Motors prognoosib selleks aastaks kiiret kasumikasvu, vaatamata sellele, et USA üldisele automüügile oodatakse langust, vahendab Fox Business.

USA suurim automüüja ootab, et ettevõtte kasum kasvab 6-6,50 dollarini aktsia kohta (2016. aastal oli kasum 5,5-6 dollarit aktsia kohta). Lisaks sellele prognoosib börsifirma kõrgemat kasumit ning kasumimaringaalide paranemist. Väljavaade purustas kõik Wall Streeti ootused.

Lisaks sellele kinnitas General Motorsi juhtkond plaani, mille kohaselt tehakse 5 miljardi dollari eest aktsiate tagasioste lisaks. Kokku tehakse tagasioste nüüd 14 miljardi eest.

General Motorsi aktsia on täna tõusnud 3,6 protsenti 37,29 dollarini. Aktsia jõudis täna ka viimase aasta kõrgeima tasemeni.

Ettevõte teatas, et kasumitel aitab kasvada efektiivsem äritegevus Põhja-Ameerikas, Hiinas ja Lõuna-Ameerikas. Lisaks sellele hakatakse rohkem tootma veoautosid, mahtuniversaale ja sportmaastureid – sellised autod moodustavad General Motorsi tootmismahtudest 2017-2020 aastatel 52 protsenti. Viimase kuue aasta jooksul on see protsent olnud 38 juures.

Hetkel kuum