• Jaga lugu:

  Föderaalreserv peab Trumpi poliitikat riskantseks

  Föderaalreservi Marriner S. Eccles nimeline peahoone.Foto: Bloomberg

  USA Föderaalreservi juhid hoiatasid tänastest sõnavõttudes, et ametisse astuva president Trumpi administratsiooni kavandatud eelarve- ja maksupoliitilised muudatused võivad anda lühiajalise tõuke USA majanduskasvule, kuid pikemas perspektiivis tuleb silmitsi seista inflatsiooni ja võlaprobleemidega.

  Chicago Föderaalreservi president Charles Evans leiab, et USA majandus ei vaja lühiajalist tõuget, mida pakuvad eelarvestiimulid, maksude langetamine, infrastruktuuri kulutused ja osaline deregulatsioon. Selle asemel vajatakse pikaajalisi strateegiaid, mis elavdaksid rahvastiku vananemise ja kasina tootlikkuse all kannatavat tööjõuturgu.
  „Praeguse arvatavalt madala tööpuuduse ajal võib USA majandus aasta-paar või ka kauem kasvada isegi neli protsenti,“ sõnas Evans uudisteagentuuri Reuters vahendusel, „ent kui sellega ei kaasne tööjõuturu jätkusuutlik struktuuriline paranemine ja tootlikkuse edenemine, võib selline SKT kasv kaasa tuua hoopis keerulisema finantsolukorra.“
  Atlanta Föderaalreservi president Dennis Lockhart märkis omalt poolt, et kui inflatsioon kiireneb, võib Föderaalreserv olla sunnitud otsustama „ennetavalt“ intressimäärade tõstmise kasuks.
  Optimismi pole täna jagunud ka USA börsidele. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,32%, S&P 500 indeks 0,21% ja Nasdaq Composite 0,29%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toomas Kivimägi: iga ettevõtte edu on Pärnu linna edu
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Tallinna börs sulgus peaaegu üleni punases
Peaaegu kogu Balti börs alustas uut nädalat üleni punases, kui ainukesena suutis tõusta Pro Kapitali aktsia 2,86% 1,44 eurole.
Peaaegu kogu Balti börs alustas uut nädalat üleni punases, kui ainukesena suutis tõusta Pro Kapitali aktsia 2,86% 1,44 eurole.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Nädala lood. Skandaalse lepingu jälgedes ning Tankeri uus omanik
Äripäeva selle nädala popimad lood rääkisid õlletootja Tankeri uuest omanikust aga ka sellest, mis seisis kuulsa Porto Franco lepingus Kredexiga.
Äripäeva selle nädala popimad lood rääkisid õlletootja Tankeri uuest omanikust aga ka sellest, mis seisis kuulsa Porto Franco lepingus Kredexiga.