24 jaanuar 2017

Samsungi kasum kasvas järsult

Samsung on uuele aastale seadnud suured lootused.  Foto: EPA

Elektroonikafirma Samsung tegevuskasum oli viimase kolme aasta suurim, sest ettevõte suutis Galaxy Note 7 nutitelefonide tagasikutsumiste mõju müügiga ära tasandada, vahendab MarketWatch.

Samsung teatas, et nende neljanda kvartali puhaskasum tõusis 7,09 triljoni Korea vonnini (6,1 miljardi USA dollarini). Käive tõusis 53,33 triljoni vonnini (eelmise aasta samal ajal oli käive 53,32 triljonit vonni).

Tegevuskasum kasvas lausa 50 protsenti, 9,22 triljoni vonnini. Eelmine aasta samal ajal oli tegevuskasum 6,14 triljonit vonni.

Terve aasta lõikes kasvas Samsungi tegevuskasum 26,41 triljonilt vonnilt 29,24 triljonile. Käibe tõus oli ka kalendriaasta võrdluses väike – 200,65 triljonilt (2015) tõusis see 201,87 triljonile (2016).

Kasvu aitasid vedada ettevõtte mälukiipide ja paneelekraanide müük, mis moodustasid Samsungi tegevuskasumist kokku 68 protsenti.

Vaatamata sellele, et eelmisel aastal pidi ettevõte akude defekti tõttu tagasi kutsuma 3 miljonit Galaxy Note 7 nutitelefoni, ulatus ettevõtte mobiiliüksuse tegevuskasum 2,5 triljoni vonnini. Tagasikutsumised läksid ettevõttele maksma 5 miljardit dollarit.

Samsungi aktsia kallines täna Korea börsil 0,3 protsenti.

Hetkel kuum