Rainer Saad • 7 veebruar 2017

LHV teenis aastaga 19,9 miljonit eurot kasumit

LHV  Foto: Eiko Kink

LHV teatas, et 2016 puhaskasum oli 19,9 miljonit eurot, mis on 5,1 miljonit rohkem kui 2015. aastal.

Panga aastakasum ulatus 13,2 miljoni euroni, varahalduse kasum 6,1 miljoni euroni ja Leedu äriüksuse kasum 1,9 miljoni euroni. Ärimahtude kasvu osas kasvasid konsolideeritud laenud aastaga 31%, klientide hoiused 26% ning hallatavate fondide maht 71%.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu ütles, et aasta viimane kvartal õnnestus LHV-l väga hästi.

„Kogu aasta tulemust ja kasumit toetas klientide kõrge aktiivsus, tugev krediidikvaliteet ja lisandunud tulud seoses Danske Capitali omandamisega. Saavutame edu tänu LHVs töötavatele pühendunud, professionaalsetele ja tulevikku vaatavatele inimestele. On suur rõõm, et hiljutise personali rahulolu-uuringu tulemus oli läbi aegade kõrgeim,“ sõnas Toomsalu.

Grupi neljanda kvartali kasum oli 0,1 miljoni euro võrra väiksem kui kolmandas kvartalis ning 2,5 miljonit eurot suurem kui aasta varem. LHV omakapitali tootlus oli neljandas kvartalis 19,6%.

LHV Panga kvartalikasumit vähendas 0,5 miljoni euro võrra võlakirjaportfelli väärtuse vähenemine. Teisalt avaldas panga tulemustele suurt mõju tugev klientide aktiivsus ning rekordiline laenuportfelli kasv. Panga klientide koguarv ületas kvartali lõpuks 112 000.

Hetkel kuum