Liina Laks • 22 veebruar 2017

Austraalia tegi rekordilise võlakirjamüügi

Austraalia börs  Foto: EPA

Austraalia valitsus müüs 11 miljardi Austraalia dollari (8,5 miljardit USD) väärtuses 11aastaseid võlakirju. See oli Rohelise Mandri kõige suurem võlakirjatehing, kirjutab Bloomberg.

Juba kolmandat korda vähem kui kuue kuu jooksul tegi Austraalia sellega uue laenamise rekordi. Detsembris emiteeriti võlakirju 9,3 miljardi ja oktoobris 7,6 miljardi Austraalia dollari väärtuses. Kolmapäeval emiteeritud võlakirjade lunastamistähtaeg on 2028. aasta novembris ja nende tootlus on Austraalia valitsuse hinnangul 3,005 protsenti.

Austraalia on hädas eelarve defitsiidiga, mis võib neile analüütikute hinnangul maksma minna AAA-reitingu. Samas näitab kolmapäevane võlakirjade müük, et investorid selle üle muret ei tunne. Sydneys asuva Pacific Investment Management Co juhi Robert Meadi andmetel teeb austraallaste kohusetundlik loomus ja riigi majanduse väljavaated vähemalt USA jaoks atraktiivseks.

Hetkel kuum